Tee trikoonyöristä makrameenukke, joka käy avaimenperäksi, kuusenkoristeeksi ja vauvanvaunuun maskotiksi.

2810609

MAKRAMEENUKKE

Tarvikkeet: Trikoosta leikattua nauhaa. Puuhelmi, halkaisija 2 cm. Asusteisiin huopaa ja trikoota. Pätkä rautalankaa, liimaa ja musta tussi.

1. Leikkaa trikoosta 2,5 cm leveää kaitaletta. Kun leikkaat kaitaleen kankaan leveyssuuntaan, se rullautuu venytettäessä nyörimäiseksi. Leikkaa jalkoja varten 25 cm:n pätkä, vartaloon ja käsiin 60 cm:n pätkä. Leikkaa lisäksi vajaan sentin levyinen ja 15 cm pitkä kaitale helmen läpi pujotettavaa lenkkiä varten.

Leikkaa kaavojen avulla enkelin kruunu keltaisesta huovasta ja siivet tukevasta, valkoisesta huovasta. Leikkaa tontun kaulus ja lakki punaisesta huovasta. Leikkaa tenavan pipo ja kaulaliina trikoosta.

2. Pujota lyhyin nyöri kaksinkertaisena helmen läpi, käytä apuna rautalangan pätkää. Vedä nyöri juuri ja juuri helmen läpi. Jos teet tonttua, vedä taite 4 cm helmen yläpuolelle. Solmi tavallinen solmu helmen juureen ja vedä se helmen sisälle, jotta helmi pysyy napakasti paikallaan. Pujota tontun kaulus nyöriin helmen alapuolelle. Pyöräytä päät hevosenhäntäsolmulle, leikkaa nyörin päät.

3. Pujota jalkojen nyöri pää läpi menevän lenkin läpi.

4. Ota pitkä nyöri ja solmi sillä kaksoistasosolmuja jalkojen ympärille: Laita nyöri jalkojen alle niin, että sen molemmat päät ovat yhtä pitkät. Kiepauta nyörin vasen pää jalkojen päälle niin, että nyöriin jää vasemmalle lenkki. Pujota nyörin oikea pää vasemmalta tulevan nyörin yli, jalkojen ali ja lenkin läpi. Kiristä solmu.

Tee seuraava solmu edellisen peilikuvana: Kiepauta nyörin oikea pää lenkiksi, pujota vasen pää oikealta tulevan nyörin yli, jalkojen ali ja lenkin läpi. Kiristä solmu.

Tee vuorotellen vasemman- ja oikeanpuoleisia solmuja. Kun olet tehnyt 6 - 8 solmua, liuta solmut helmen juureen.

5. Pyöräytä solmut käsiin ja jalkoihin, leikkaa ylimääräinen nyöri pois.

6. Liimaa kruunu, tonttulakki tai pipo päähän. Liimaa siivet. Solmi kaulahuivi tenavalle. Kun liima on kuivunut, piirrä nukelle silmät tussilla.

 

 

Heijastava avaimenperä on lahjaidea parhaasta päästä.

Itse tehdyn heijastavan avaimenperän hohde tuo turvaa syysillassa ja helpottaa avainten löytämistä. Kiinnitä käsilaukkuun tai taskun pieleen yksi tupsu tai koko joukko.

Tarvikkeet:

 • pieni pala heijastinkangasta
 • ohutta heijastinnarua
 • pari helmeä
 • avainrengas 
 • kuumaliimapistooli
 • mittanauha 
 • sakset

Työvaiheet:

 1. Leikkaa ensin heijastinkankaasta kaksi suorakulmiota, jotka ovat kooltaan 5 x 8 cm ja 5 x 6 cm.
 2. Leikkaa suorakulmiot pidemmiltä sivuiltaan hapsuiksi niin, että noin senttimetri ylhäältä jää kiinteäksi.
 3. Leikkaa heijastinnarusta 20 cm pätkä, jolla kiinnität tupsun avainrenkaaseen.
 4. Sujauta nauha avainrenkaan läpi ja pujota sen molemmat päät kahden puuhelmen läpi.
 5. Levitä pienemmän heijastinkankaanpalan kiinteään yläreunaan kuumaliimaa. Aseta heijastinnauhan vapaaksi jääneet päät kuumaliiman päälle ja rullaa hapsutettu heijastinkangas tupsuksi nauhojen ympärille.
 6. Kieritä lopuksi suurempi pala pienemmän ympärille.

Katso kuvat työvaiheista.

Pihapuut ovat nyt pullollaan ihanan punaisia pihlajanmarjoja. Tee tertuista helppo kranssi tai koristele niillä lyhty kaunistamaan terassia.

Nämä tarvitset kranssia varten:

 • ​​​​​​ohutta ja paksua rautaista kukkalankaa
 • leikkurit
 • pihlajanmarjaterttuja
 • oksia rengasta varten
 • tukirengas

Tee kranssi näin:

1. Kerää pihlajasta marjaterttuja. Poista lehdet. Sido muutamasta tertusta kerrallaan tiiviitä nippuja ohuella rautalangalla.
2. Jätä rautalanka molemmista päistä pitkäksi, jotta saat sidottua niput kranssikehykseen.
3. Tee kranssin kehys kiertämällä paksua rautalankaa renkaaksi, jonka halkaisija on noin 25 cm. Kierrä renkaan ympärille ohuita pihlajanoksia vahvistamaan rautalankaa.
4. Kiinnitä marjaniput tiukasti kehykseen rautalanganpäillä yksi kerrallaan. Vahvista kranssin rakenne lopuksi kiinnittämällä kranssin taakse samankokoinen metallirengas, josta kranssi on myös helppo ripustaa. Voit käyttää pohjana myös valmista ohutta pajukranssia.

 

Pihlajanmarjat hehkuvat upeasti myös hillopurkista tehdyn lyhdyn koristeena.

Nämä tarvitset lyhtyä varten:

 • pihlajanmarjaterttuja
 • pakettinarua
 • hillopurkin

 


Tee lyhty näin:

1. Kerää pihlajasta marjaterttuja. Poista lehdet.
2. Sommitele lyhdyn kauluksen ympärille muutama terttu ja sido ne kiinni pakettinarulla.

Tyyny 29,95 e, Hemtex. Rautaiset kukkalangat 1,80 e/rulla ja tukena käytetty metallirengas 2,30 e, Sinelli