Somat rasiat syntyvät hetkessä ja niissä herkut kulkevat kätevästi saajalleen. Laatikosta namien napostelu onnistuu myös sormia sotkematta.
Somat rasiat syntyvät hetkessä ja niissä herkut kulkevat kätevästi saajalleen. Laatikosta namien napostelu onnistuu myös sormia sotkematta.

Pahvilautasesta on helppo taitella pieni ja tyylikäs leivoslaatikko lahjaksi tai vaikkapa myyjäisiin. Katso vaihekuvat ja onnistut varmasti!

Vain neljä helppoa vaihetta!
Vain neljä helppoa vaihetta!


Nämä tarvitset:

  • Paperilautasen (valkoisen tai kuvioidun)
  • Sakset
  • Teippiä
  • Tarvittaessa läpinäkyvän sellofaanipussin ja nauhan sen sulkemiseen.

Tee näin:

  1. Leikkaa pieneen paperilautaseen saksilla kaksi samansuuntaista, suoraa neljän sentin viiltoa seitsemän sentin päähän toisistaan.
  2. Leikkaa samanlaiset viillot lautasen toiseen reunaan vastapäätä edellisiä.
  3. Taita lautasen reunat pystyyn viiltojen suuntaisesti. Niistä tulee rasian laidat. Taita viiltojen välinen läppä molemmin puolin laatikon päädyiksi. Taita lopuksi yli menevät kaarevat reunat päädyissä yhteen niin, että kärjet osuvat toisiinsa. Jos käytät kuvioitua lautasta, taittele rasia siten, että kuvio jää ulkopuolelle.
  4. Kiinnitä teipillä.
  5. Voit sujauttaa herkut joko suoraan rasiaan tai laittaa ne pieneen läpinäkyvään pakaste- tai sellofaanipussiin ja sulkea kauniilla rusetilla. Herkut voi myös laittaa rasiaan voipaperiin käärittyinä. Pussissa leivonnaiset säilyvät pidempään tuoreina, ja rasiasta napostelu onnistuu sormia sotkematta. 

Tyylin kruunaa kaunis etiketti. Alla olevasta linkistä voit tulostaa etiketit herkuille, joiden reseptit löydät Kodin Kuvalehden numerosta 21/2018.