Syöpähoitojen jälkeen päänahka on arka, ja sitä suojaamaan tarvitaan myssy. Katso ohjeet sytostaateista nimensä saaneen syto-myssyn neulomiseen.

Syto-myssyn ohje 

Langanmenekki: Novita Cotton Bamboo (560) unikko vajaa 100 g
Sukkapuikot: 3,5 mm ja 4 tai käsialan mukaan.
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*.

Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.
Tiheys: 21 s sileää neuletta paksummilla puikoilla = 10 cm.

Tee näin: Luo ohuemmille puikoille 104 s ja jaa silmukat neljälle puikolle, 26 s kullekin. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 3 cm. Vaihda työhön paksummat sukkapuikot ja neulo sileää neuletta suljettuna neuleena.
Kun pipon korkeus on 16 cm, aloita kavennukset.
1. kavennuskerros: *neulo 11 o, neulo 2 oikein yhteen*, toista *–* vielä seitsemän kertaa = 96 s. Neulo yksi välikerros.
2. kavennuskerros: *neulo 10 o, neulo 2 oikein yhteen*, toista *–* vielä seitsemän kertaa = 88 s. Neulo yksi välikerros.
Jokaisella kavennuskerroksella työstä kaventuu 8 s ja kavennusten välistä 1 s. Jatka kavennuksia samaan tapaan joka 2. krs vielä 3 kertaa. Tee sitten kavennukset joka krs, kunnes jäljellä on 8 s.
Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reikä umpeen ja päättele langanpää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeistely: Höyrytä valmis pipo kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suunnittelija Irina Valtonen

Ohjetiedustelut@novita.fi tai (040)178 2266 ma ja ke 10-14
Lankatiedustelut www.novitaknits.com, Novita (05)744 3335 ma-pe 9-16
 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi tälle on annettu näin kamala nimi. Ehkä se on vain minusta kamala, alleviivaa sytostaatteja ja mielestäni siten kalskahtaa negatiiviselta. Mieluummin vaikka ihan mikä tahansa erisnimi, vaikka Voitto tai Viktor. Tai Annaliisa tai Pena, mitä vain!

Myös Afterwork voisi olla hyvä, koska sytostaateissa käyminen ja niistä selviytyminen käy niihin velvoitetulle vähintäänkin työstä. Olen kokeillut. Ja afterworkissa on iloinen ja normaali kaiku. Sitäkin olen kokeillut! :)

No, miten vain. Ehkä nimi on jo annettu, eikä nimi lakkia pahenna ^^ 

Miksi asioista ei saisi puhua niiden oikealla nimellä? Jos tarvitsee myssyä sytostaattien aiheuttaman hiustenlähdön vuoksi, miksi siitä ei saisi mainita. Miksi pitäisi kehittää joku teennäinen ja vielä enemmän vieraskielinen nimi, jota harva edes ymmärtää tai osaa lausua. Jokainen, jolla on vähänkään kokemusta syövästä omakohtaisesti tai lähipiirissä tietää mihin tämä nimi viittaa.

Minusta nimitys on oikein hyvä, eikä se mitenkään loukkaa minua syöpäsairaana. Päin vastoin, tunnen suurta iloa kun näen sairaalassa sytomyssykoreja ja tiedän miten joku tuntematon on ajatellut minua.

  • ylös 45
  • alas 12
Vierailija

Ohjeessa sanotaan että käytetään puikkoja 3.5 JA 4. Siinä tapauksessa 3.5 ovat ne pienemmät ja 4 paksummat.

Jos käsialasi ja käyttämäsi lanka edellyttävät jo resoriin 4 mm puikkoja, jatkat luonnollisesti puoli milliä paksummilla puikoilla.

  • ylös 19
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla