Yhteen villasukkaan mahtuu aika monta silmukkaa lähimmäisenrakkautta.
Yhteen villasukkaan mahtuu aika monta silmukkaa lähimmäisenrakkautta.

Jos sukkapareja syntyy enemmän kuin sinä ja läheisesi ehditte ikinä käyttää, niitä voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen. Tässä 12 sukkien odottajaa – ketä heistä sinä ilahduttaisit?

1. Vauvat 

Monet seurakunnat lahjoittavat vapaaehtoisen neulomat villasukat jokaiselle seurakuntaan kastettavalle lapselle. Jos omassa seurakunnassasi ei ole tätä tapaa, voit ehdottaa sitä!

2. Asunnottomat

Sininauhasäätiö on perinteisesti jakanut lahjoituksena saamiaan villasukkia Asunnottomien yö -tapahtuman tilaisuuksissa. Lisäksi villasukkia jaetaan asunnottomien päiväkeskuksissa ympäri vuoden.

3. Pakolaiset maailmalla

Punainen Risti toimittaa villasukkia avustuksena kylmiin maihin, kuten Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Tarvetta on kaiken kokoisille sukille: pienille lapsille, kouluikäisille, naisille ja miehille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Vähävaraiset perheet

Hope-vapaaehtoisjärjestö jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia tavaralahjoituksia – myös itse kudotut villasukat ilahduttavat avun tarvitsijoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Nuoret

Vaaka ry kerää erityisesti nuorten ja aikuisten villasukkia lahjoitettavaksi. Tänä vuonna sukkia lahjoitetaan suomalaisille nuorille. Sukille voi ehdottaa myös itse lahjoituskohdetta. Sukkia kerätään koosta 30 ylöspäin. Vaaka ottaa mielellään lahjoituksena vastaan myös sukkalankaa.

6. Turvapaikanhakijat

Vastaanottokeskuksissa on usein kylliksi lahjoituksena saatuja vaatteita, mutta villasukille on tarvetta aina. Sukkien lahjoittamisen käytännön asioista voi sopia suoraan itseään lähimpänä olevan vastaanottokeskuksen kanssa.

7. Vuodeosastojen potilaat

Lähi- ja perushoitajaliitto Superin jäsenet ovat neuloneet villasukkia, jotka lahjoitetaan palvelutalojen, hoitokotien tai vuodeosastojen asukkaille. Keräykseen voivat osallistua myös muut kuin jäsenet.

8. Merimiehet

Merimieskirkko vie lahjoituksena saatuja villasukkia laivoilla työskenteleville, sillä "villasukka ei ole vain vaatekappale, vaan se viestii myös kodista, lämpimistä ajatuksista ja välittämisestä".

9. Satavuotiaan Suomen uudet asukkaat

Vauvasukkakeräyksen kautta lahjoitetaan sinivalkoiset villasukat kaikille vuonna 2017 syntyville vauvoille satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tavoite on saavutettu, mutta lisätarvetta voi kysellä keräysvastaavilta.

10. Veteraanit

Villasukat veteraaneille -ryhmän jäsenet neuloivat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi yhdenmukaiset villasukat erityisellä juhlavuosi-sukkamallilla. Projektin mahdollista jatkoa kannattaa seurata!

11. Huostaan otetut lapset

Joulupuu-keräys toimittaa joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaan otettuna, sijaisperheessä tai lastenkodissa. Myös sukat sopivat pakettiin.

12. Varusmiehet

Sotilaskotiliitto on järjestänyt kampanjoita, joissa villasukkia neulotaan varusmiehille. Uusista kampanjoista voi kysellä suoraan liitosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla