Sivusaumaan upotettu ja vyötärökaitaleen yläreunaan asti nouseva piilovetoketju kiinnittää housut ja hameet huomaamattomasti. Sen ompeleminen onnistuu hienosti, kun katsot mallia ammattiompelija Nataliasta. 

Ennen kuin tartut piilovetoketjuun, ompele sivusauma vetoketjuhalkion alapuolelta. Ompele vyötärökaitale toisesta reunasta vyötärölle. Vaihda sitten ompelukoneeseen piilovetoketjupaininjalka.

1. Avaa vetoketju ja aseta sen toinen puolikas halkion reunaan. Oikeat puolet ovat vastakkain ja ketjun hammastus on halkion reunasta pois päin. On hyvä, jos vetoketju on pari senttiä pidempi kuin halkio, sillä se helpottaa ompelemista.

2. Ompelen ketjun uraa pitkin – hammastus taipuu sivuun, ommel kulkee saumanvaran päässä reunasta ja päättyy halkion pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kiinnitä toinen puolikas samoin, mutta tarkista ensin, että vyötärösauma asettuu samalle tasolle vetskarin molemmilla puolilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Tikkaa vetoketjun nauhat alapäässä saumanvaroihin.

5. Käännä yläpäässä vetoketjun nauhat sivuille. Taita vyötärökaitale kaksin kerroin niin, että vetoketju jää kaitaleen väliin. Kaitaleen oikeat puolet ovat vastakkain. Ompele kaitaleen päät vetoketjun reunaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla