Rannekkeiden ja hihansuun halkioiden ompelemista ei tarvitse arastella. Natalia näyttää helpon tavan halkioiden tekemiseen ja ohjaa vaihe vaiheelta rannekkeiden kiinnittämisessä.

Tee ensin halkiot molempiin hihoihin:

1. Leikkaa halkio auki halkiolinjan päähän asti.

2. Avaa halkio suoraksi ja huolittele reunat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Aseta reunat oikeat vastakkain ja ompele halkion pohjaan pieni kolmionmuotoinen muotolaskos. Aloita ompelu 1 cm halkion pään alapuolelta ja 7 mm:n päästä halkion reunasta, päätä ommel taitteelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ompele halkion reunaan kapea käänne.

Ompele seuraavaksi hihojen alasaumat. Ompele hihat kädenteille. Jos hihansuihin on tarkoitus tulla poimuja, ompele hihansuuhun 2 poimulankaa 7 ja 13 mm:n päähän reunasta ja poimuta hihansuu ohjeessa annettuun mittaan. Keskitä suurin osa poimuista keskelle hihaa ja jätä halkion kohta sileäksi.

Kiinnitä ranneke näin:

1. Ompele ranneke tuetusta reunastaan hihansuuhun oikeat vastakkain. Rannekkeen pään saumanvarat jäävät päällihihan puolella halkion reunan yli, jätä alahihan puolella rannekkeen ylimääräinen pituus alavaraksi.

2. Taita ranneke kaksin kerroin oikeat vastakkain. Ompele lyhyet päät ja alareuna halkion reunaan asti. Ohenna kulmat ja käännä ranneke oikein päin.

3. Taita ja silitä rannekkeen avoimesta reunasta saumanvara nurjalle. Tikkaa avoin reuna hihansuuhun edellisen ompeleen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla