Vetoketjun ompeleminen housuihin sujuu kuin tanssi, kun katsot mallia Natalian loistavasta ohjevideosta.

1. Taita halkion oikeasta reunasta halkioalavara KE-linjaa pitkin nurjalle.

2. Leikkaa halkion vasemmasta reunasta pois halkioalavara, mutta jätä 2,5 cm:n saumanvara KE:n viereen.

3. Taita vetoketjun suojakaitale pituussuuntaan kaksin kerroin nurjat vastakkain. Huolittele avoin pitkä sivu ja toinen lyhyt sivu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Aseta vetoketju suojakaitaleen päälle, vetoketjun oikea reuna ja suojakaitaleen huoliteltu reuna ovat kohdakkain ja vetoketjun yläpää on 1 cm:n päässä kaitaleen yläreunasta. Ompele läheltä reunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Taita halkion vasemmasta reunasta 1 cm:n saumanvara nurjalle. Aseta vetoketju ja suojakaitale halkion alle niin, että vain vetoketjun hammastus jää näkyviin. Suojakaitaleen yläpää ja etukappaleen yläreuna ovat kohdakkain. Ompele läheltä reunaa.

6. Ompele etukappaleiden haarasauma halkion alapuolelta.

7.  Aseta vasen etukappale oikean päälle oikeat vastakkain, KE-linjat kohdakkain. Käännä suojakaitale sivuun ja ompele vetoketjun oikea reuna halkion oikean reunan alavaraan.

9. Avaa vetoketju. Tikkaa oikea reuna oikealta puolelta 2,5 cm:n päästä KE-reunasta, ompele ensin suora osuus. Alavara kiinnittyy etukappaleeseen. Sulje vetoketju ja ompele halkion pohjassa kaarevasti saumaan. Suojakaitale kiinnittyy etukappaleeseen.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla