Naisellinen pitsi keventää asusteet ja puserot. Pitsin kuviointi syntyy kavennuksista ja langankierroista, joiden paikat määräytyvät ruutupiirroksen mukaan. Katso videolta, miten tulppaanikuvioinen pitsi tehdään.

 

Neulo pitsineuletta ruutupiirroksen mukaan, neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. Kavennukset ja langankierrot tehdään oikein neulottavalla kerroksella. Nurjalla kerroksella kaikki silmukat ja langankierrot neulotaan nurin.

RUUTUPIIRROS:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. kerros: *Neulo 1. silmukka oikein ja ota puikolle langankierto pyöräyttämällä lanka puikolle takakautta. Neulo 3. silmukka oikein ja neulo 2 seuraavaa silmukkaa oikein yhteen. Neulo väliin yksi silmukka oikein ja tee ylivetokavennus, jolloin otat ensin silmukan neulomatta puikolle, neulot seuraavan silmukan ja nostat sitten neulomattoman silmukan neulotun yli. Neulo väliin yksi silmukka oikein ja tee loppuun langankierto.* Toista *-* koko kerroksen loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. kerros: Neulo kerros nurin.

3. kerros: *Neulo alkuun 2 silmukkaa oikein. Tee langankierto ja neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen. Neulo yksi silmukka oikein,  sitten ylivetokavennus ja heti perään langankierto. Neulo mallikerran viimeinen silmukka oikein.* Toista *-* koko kerroksen loppuun.

4. kerros: Neulo kerros nurin.

5. kerros: *Neulo 1. silmukka oikein. Tee sitten ylivetokavennus ja neulo seuraava silmukka oikein. Tee langankierto ja neulo yksi silmukka oikein ja tee taas langankierto. Neulo yksi silmukka oikein ja neulo lopussa kaksi silmukkaa yhteen.* Toista *-* koko kerroksen loppuun.

6. kerros: Neulo kerros nurin.

7 kerros: *Neulo 1. silmukka oikein. Tee ylivetokavennus ja heti perään langankierto. Neulo kolme silmukkaa oikein ja tee langankierto ja neulo viimeiset kaksi silmukkaa yhteen.* Toista *-* koko kerroksen loppuun.

8. kerros: Neulo kerros nurin. Jatka seuraava kerros  1. kerroksen ohjeen mukaan.

Malli: Tekstiiliteollisuus.

Tulosta ruutupiirros täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla