Kotivakuutuksen ottaminen kannattaa, mutta ei minkä tahansa kotivakuutuksen.

Kodin vakuuttaminen pahan päivän varalle kannattaa. Pienikin tulipalo tai vesivahinko voi aiheuttaa suuria tuhoja.

Kun lähdet ostamaan vakuutusta, kannattaa vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia. Vertailu voi olla hankalaa, mutta säästöt saattavat olla jopa satoja euroja. Pelkkä hintojen vertailu ei valitettavasti riitä, sillä huomioon pitää ottaa myös otettava korvauksen laajuus ja omavastuut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keskittämällä kaikki talouden vakuutukset samaan vakuutusyhtiöön voi saada reiluja alennuksia. Muista myös tarkistaa aika ajoin, että nykyiset vakuutuksesi vastaavat todellista tarvettasi. Jos sinulla on arvokkaita tauluja tai muuta arvotavaraa, kuten mattoja, ota selvää, kuuluvatko ne kotivakuutuksesi korvauspiiriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotivakuutus kattaa irtaimiston lisäksi kodin sisäpuolen pinnat. Vakuutusmäärän eli omaisuuden arvon voi itse määrätä tai neuvotella vakuutusyhtiön kanssa. Täysarvovakuutus on kotivakuutus, jossa vakuutusmäärän sijaan vakuutuskirjaan kirjataan asunnon pinta-ala. Lisäksi vakuutukseen kuuluvat vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus. Kotivakuutuksen ottajan on kuitenkin muistettava, että vakuutusehtoihin sisältyy suojeluohjeita, esimerkiksi vakuutuksenottajan velvollisuus huolehtia omaisuudestaan.

Lisätietoja saat vakuutusyhtiöistä. Vakuutuksia voi verrata osoitteessa www.vakuutuskone.com.

Teksti Hanna Haavisto, kuva Panu Pälviä

Sisältö jatkuu mainoksen alla