Miksi toinen pärjää kaurapuurolla lounaaseen saakka, mutta toisen vatsa alkaa kurnia melkein saman tien, kun lautanen on tyhjä?

Kuulutko niihin, jotka kertovat aloittavansa aamut aina kaurapuurolla ja pysyvänsä tyytyväisen kylläisinä lounaaseen asti?

Vai oletko sitä mieltä, että puuro on korkeintaan pikkulasten ruokaa, jos sitäkään? Nälkää se ei ainakaan pidä, koska suolet alkavat kurnia jo tunnin päästä puuroaamiaisesta.

Tadaa, nyt tulee ratkaisu tähän ikuisuuskiistaan: kumpikin koulukunta on oikeassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ihmiset ovat erilaisia, tässäkin. Toisilla nälkää pitää paremmin kuitu, toisilla proteiini, ja kolmas tarvitsee näiden yhdistelmän", kiteyttää laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maitoon keitetty puuro on tuhdimpaa.

Paitsi syöjissä myös kaurapuuroissa on eroa. Hanna Partanen muistuttaa, että maitoon keitetty puuro on tuhdimpaa kuin veteen keitetty. Siinä on enemmän proteiinia.

"Ja jos pelkkä puuro ei tunnu pitävän kylläisenä, sekaan voi lisätä raejuustoa tai syödä puuron seurana kananmunaa."

Tuorepuuro vai keitetty?

Entä pysyykö nälkä poissa kauemmin kylmällä tuorepuurolla vai perinteisellä keitetyllä versiolla?

"Se riippuu paljon aineksista, joita tuorepuuroon lisätään", Hanna Partanen vastaa.

Jos tuorepuurossa on siemeniä tai pähkinöitä, proteiinin ja rasvan määrä lisääntyy.

"Ne antavat enemmän energiaa ja hidastavat jonkin verran verensokerin imeytymistä. Kun verensokeri pysyy tasaisempana, nälkäkohtauksia ei tule niin usein."

Kysely

Syötkö aamulla puuroa?

Joskus
Joskus
48.7%
Aina
Aina
37.3%
En ikinä
En ikinä
13.9%
Ääniä yhteensä: 158
Sisältö jatkuu mainoksen alla