Hermot menee itseltä ja muilta, kun koko ajan yskittää ja kutittaa. Nyt siis kaikki keinot käyttöön!
Hermot menee itseltä ja muilta, kun koko ajan yskittää ja kutittaa. Nyt siis kaikki keinot käyttöön!

Flunssakausi on alkamassa, ja monelta menevät yöt ja päivät pilalle kutittavan kurkun takia. Älä heitä toivoasi! Kokeile, josko nämä keinot rauhoittaisivat oloa.

1. Keitä kuumaa rohtoa

Kuumia juomia käytetään lämmikkeinä, mutta kokemusten mukaan niistä on myös kutinan taltuttajaksi. Moni vannoo lämpimän hunajaveden nimeen, jotkut lisäävät juomaan sitruunaa tai inkivääriä.

KK:n lukija kertoo laittavansa kuumaan veteen hautumaan nipun tuoretta tai teelusikallisen kuivattua timjamia. Viiden minuutin haudutuksen jälkeen hän lisää sekaan sitruunanviipaleita ja hauduttaa vielä viisi minuuttia lisää. ”Lopuksi ruokalusikallinen hunajaa, ja sitten juodaan.”

2. Kiedo märkä rätti kaulan ympärille

Nykyisin kutinan rauhoittamiseksi ostetaan kurkkukarkkeja. Isoäidin isoäiti kuitenkin tiesi, että muullakin voi kurkkua helliä. Vanha kikka on märän ja kylmän pyyhkeen kääriminen kaulan ympärille. Moni on kokenut, että se oikeasti rauhoittaa yskimistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kurlaa suolavedellä

Myös suolavedellä kurlaamisen kerrotaan auttavan. Tehon arvellaan perustuvan suolan desinfioivaan vaikutukseen. Jotkut kertovat, että syystä tai toisesta merisuola tuntuisi tehoavan parhaiten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Juo enemmän

Kuulostaa ehkä helpolta, mutta joskus kurkku on oikeasti vain liian kuiva. Kuivuus saa sen kutisemaan yhä  pahemmin, joten flunssakaudella kannattaa juoda tavallista enemmän. Hörppää vettä ainakin aina, kun olet taas kaatamassa lisää kahvia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla