Vaihtamalla paranee ja kokeileminen kannattaa!
Vaihtamalla paranee ja kokeileminen kannattaa!

Onko sinulla omat lempikosmetiikkatuotteesi, joita käytät jatkuvasti? Kosmetologin mukaan hiuksia, kasvoja ja vartaloa kannattaisi hoitaa välillä eri tuotteilla.

Mikäli ei satu olemaan kosmetiikkaintoilija ja testaile uusia tuotteita aktiivisesti, voi olla vaikea ymmärtää, miksi tuotteita pitäisi joskus vaihtaa.

Kosmetologi Sara Pulkamo kehottaa laittamaan varsinkin hiustenhoitotuotteet välillä vaihtoon. Miksi ihmeessä?

Koska meillä on monta vuodenaikaa ja sää vaihtelee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Talvella kylmä sää rasittaa hiuksia, joten silloin tulisi valita hoitavammat sampoo ja hoitoaine kuin kesällä”, hän sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakkanen kuivattaa erityisesti latvoja, joten hoitavampi tuote kosteuttaa niitä hyvin. Kesällä puolestaan on tärkeää, että hiustuotteissa on aurinkosuojakerroin. Ympäri vuoden kannattaisi käyttää välillä syväpuhdistavaa sampoota, joka pesee pois muotoilutuotteiden jämät.

Vartalokin kaipaa talvella enemmän kosteutta

Hiustenhoitotuotteiden lisäksi voisi välillä vaihtaa myös deodoranttia. Jos käyttää pitkään samaa tuotetta, hikirauhaset voivat tottua tuotteeseen ja pahimmillaan kehittää sille vastustuskyvyn. Joskus vakideodorantti saattaa myös alkaa ärsyttää, jolloin se on syytä vaihtaa hajusteettomaan tuotteeseen.

Suomen vaihtelevien vuodenaikojen takia kannattaa kiinnittää huomiota myös ihonhoitotuotteiden valintaan. Talvella kylmä ja kuiva ilma kurittaa ihoa, joten silloin kannattaa valita hoitavammat kasvo- ja vartalotuotteet kuin lämpimämmällä säällä.

Talvella geelimäinen kasvojen puhdistustuote on hyvä vaihtaa miedompaan versioon, kuten puhdistusmaitoon. Suihkusaippuaksi sopii talvella hyvin öljymäinen tuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla