Katse latvoihin! Ne paljastavat, onko hiuksia värjätty liikaa.
Katse latvoihin! Ne paljastavat, onko hiuksia värjätty liikaa.

Hiusvärin kestävyyteen voi vaikuttaa oikeilla tuotteilla. Liika värjäyskierre heikentää värin pysymistä.

Kun uusi väri kiiltää hiuksissa, sen haluaisi säilyvän kauniina mahdollisimman pitkään. Ovatko kampaamoiden ja markettien hiustuotteet eli sampoot ja hoitoaineet avuksi?

Kannattaa kokeilla tuotteita, joihin on lisätty suoraväripigmenttiä.

”Aina kun pesee hiuksensa kyseisillä tuotteilla, väri nappaa hiukseen kiinni ja väri syvenee. Nyrkkisääntö kuitenkin on, että värit pysyvät paremmin, kun hiukset ovat hyväkuntoiset eli ne eivät ole liian käsitellyt”, ekokampaaja Minttu Laurila Piparminttu Ekokampaamosta kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiusten hyvästä kunnosta voi huolehtia esimerkiksi säännöllisillä hoidoilla, kuten korjaavilla öljyillä, joiden avulla hiusten kosteustasapaino säilyy. Silloin värikin hehkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Nyrkkisääntö on, että värit pysyvät paremmin, kun hiukset ovat hyväkuntoiset eli ne eivät ole liian käsitellyt.”

Vältä tiheää värjäämistä

Laurila työskentelee ekokampaamossa, jossa asiakkaiden hiuksia värjätään vain kasviväreillä. Laurilan mukaan ne eivät haalistu samalla lailla kuin perinteiset eli synteettiset värit.

Maltti on valttia eli liian tiheää värjäämistä kannattaa välttää. Katse latvoihin: usein käsitelty latva menettää värinsä ja haalistuu nopeammin kuin juuri värjätty tyvi, mikä on merkki liiallisesta värjäämisestä.

”Silloin latvaan tulisi käyttää suoravärejä, jotka pysyvät paremmin kuluneessa latvassa. Jos haalistuneeseen latvaan laittaa hapetteellisen värin, se haalistuu ja kuluu nopeammin pois”, Laurila vinkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla