Salaperäiset silmät, nypityt kulmat ja huulikiiltoa – täydellinen paluu ysärille!
Salaperäiset silmät, nypityt kulmat ja huulikiiltoa – täydellinen paluu ysärille!

90-luvun meikkityyli oli kamala! Mutta silti jotenkin niin ihana!

Nuorten muodissa 90-luvun vaikutteet näkyvät nyt selvästi: hiusdonitsit, vyölaukut sekä ysärifarkut ja -colleget ovat tehneet paluun. Myös meikkimuodissa sekoittuvat nyt iloisesti eri vuosikymmenten tyylit, joten on aika muistella, kuinka kultaisella 90-luvulla oikein meikattiinkaan. Kuvausmeikkaaja, kampaaja Tintti Leppänen kertoo viisi trendiä, jotka 90-luvulla jyräsivät. Osa niistä on jo tullut takaisin.

1. Ohuet kulmakarvat

”Hyvin muotoillut kulmakarvat oli 90-luvun juttu. Aloitin itse urani silloin, ja muistan, kuinka itselläni oli välillä ihan käsi kipeä niiden nyppimisestä. Kulmat tehtiin kauhean siisteiksi ja nykyistä aika paljon ohuemmiksi. Nythän ihanne etenkin nuorilla on paksut kulmat, tosi leveät ja palkkimaiset. Sellaiset kuin Kim Kardashianilla, mistä me meikkaajat emme kyllä tykkää. Meistä paras olisi luonnollinen malli, eikä väriltään kovin paljon luonnollista tummempi.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Tummat huulipunat

”Matta huulipuna oli 90-luvulle tyypillinen, kanervan värinen. Ysärijuttu oli ruman ruskeat huulipunat, ja ne ovat kyllä tulleet takaisin sekä mattana että kiiltävänä. Kiiltävä tulee 70−80-luvulta, matta 90-luvulta. Ysärillä oli myös tumman viinin värisiä huulipunia, ja tummat punat ovat taas muotia.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Huulikiilto

”Ysärin loppupuolella tulivat muotiin huulikiillot, huulille tuli glitteriä. Se oli pitkään poissa, mutta nyt glitteriä on taas ollut jo pari vuotta sekä huulilla, luomissa että vaatteissa. On myös mattahuulikiiltoja, jotka on helppo levittää applikaattorilla. Pinta onkin samettinen, mattamainen. Fiilis tulee ysäriksi.”

Luomiväri häivytettiin pehmeästi luomivakoa myötäillen.

4. Lämpimät luomivärit

”Luomiin laitettiin lämpimiä sävyjä, ruskeaa ja viininpunaista. Ne häivytettiin silmien muodon mukaan pehmeästi luomivakoa myötäillen. Sähkönsiniset luomivärit ja kajalit jäivät 80-luvulle.”


5. Smokey eyes -meikki

”Smokey eyes -meikki tuli myös 90-luvulla. Siinä meikattiin luomille tummat luomivärihäivytykset niin, että se selkeästi suurensi silmiä. Siksi sitä kutsuttiin jopa nimellä ”heroine look”. Rajauksista tehtiin pehmeät ja kajalia laitettiin silmän sisäluomelle.”

6. Runsas poskipuna

”Poskipunaa laitettiin 90-luvulla paljon. Silloin oli tosi paljon kaikkea, paljon huulipunaa ja paljon poskipunaa. Kaikki laitettiin naamaan kauhean siististi. Siinä ei siis ollut mitään rokkirosoa.”

”Kynnet muuttuivat aika dramaattisen näköisiksi.”

7. Tumma kynsilakka

”Ennen 90-lukua lakka oli vaaleaa helmiäistä, mutta 90-luvulla kynnet muuttuivat aika dramaattisen näköisiksi. Muistan, että olin silloin maskeerauskoulussa, ja käytimme paljon tummaa viininpunaista ja tummaa sinistä kynsiin. Niistä tulee vähän mieleen huippumalli Linda Evangelista.”

Ja miltä lopputulos näyttää?

”Tavallaan kauhean meikatun näköiseltä! Jos joku nyt laittaisi kaiken tämän, kaikki huomaisivat ja ajattelisivat, että hän on menossa jonnekin. Nythän meikki tehdään paljon kevyempänä, laitetaan vain jotain silmiin ja kulmiin, ja lopuksi huulirasva. Jotkut laittavat vain kirkkaan huulipunan. Ei käytetä koko meikkitelinettä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla