Iho saa ihmeen paljon irti kasvovedestä.
Iho saa ihmeen paljon irti kasvovedestä.

Tiedätkö, mihin kaikkeen kasvovedestä olisi iloa? Sillä voi tehdä paljon muutakin kuin loppusilauksen meikinpoistolle.

Kylpyhuoneen peilikaappi on monella täynnä purkkeja ja puteleita. Siksi sinne ei kaipaisi yhtään tarpeetonta tilanviejää.

Kaupasta on saattanut tulla kyytiin myös kasvovesi, joka on saattanut jäädä vähälle käytölle. Kannattaisiko kasvovettä käyttää vai onko se kauneudenhoidossa mitenkään välttämätön tuote?

”Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen”, kosmetologi Sara Pulkamo kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta eikö saman saisi aikaan pelkällä saippualla ja vedellä tai meikinpoistoaineella? Pulkamon mielestä ei tarpeeksi. Hän suosittelee kasvovettä kaikille ja kertoo sille syyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Monesti meikinpoiston jälkeen ihosta tarttuu vielä likaa vanulappuun, kun kasvoja pyyhkii kasvovedellä. Nestemäinen tuote poistaa sekä meikinjäämät että ulkoilmasta tulleet saasteet.”

Lisää kosteutta iholle

Perusteellisempi puhdistuminen ei kuitenkaan ole ainoa kasvoveden etu. Pulkamon mukaan se myös auttaa ihoa hyödyntämään paremmin sille levitettäviä voiteita. Kun kasvot on puhdistettu huolella, muut tuotteet pääsevät imeytymään ja vaikuttamaan tehokkaammin.

Myös erilaisista iho-ongelmista kärsiville Pulkamolla on hyviä uutisia. Kaupoista löytyy erilaisia kasvovesiä, joihin sisältyvillä hoitavilla aineilla voidaan vaikuttaa ihon ongelmiin.

”Kuivuutta voidaan hoitaa kosteuttavalla kasvovedellä tai hoitovedellä. Ihon rasvaisuutta voi puolestaan hillitä talia poistavalla tai sitä ehkäisevällä kasvovedellä.”

Vastapainoa pesulle

Jotkut säännöllisesti kasvovettä käyttävät eivät melkein voisi elää ilman sitä, toisilla se taas unohtuu hyllyyn.

Ajatus kasvoveden käytöstä voi monen mielessä yhdistyä vain meikinpoistoon. Yksi muukin hyöty sen taputtelusta kasvoille kuitenkin vielä löytyy. Sara Pulkamon mukaan kasvoja on syytä pestä hyvin, vaikka ei edes meikkaisi: ilmansaasteet ja muu lika pitää puhdistaa iholta. Pesu taas rasittaa joidenkin ihon kuntoa. Kasvovedestä voi olla siihen yllättävää apua.

”Kasvovesi tasaa kasvojen pH-arvon vesipesun jälkeen. Siksi se voi auttaa ihoa kiristävään tunteeseen.”

Ansa

Jos haluaa välttää monissa kasvovesissä olevia kemikaaleja, suosittelen hyödyntämään kasvojen pesuun esimerkiksi iholle tarkoitettua savea (sekoitettuna veteen) joka ainakin itsellä jättää ihon todella puhtaan tuntuiseksi. Savihan luonnostaan poistaa epäpuhtauksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla