”Ihastuin pitkän mekon väreihin ja kukkiin jo nähdessäni, kun laatikoita purettiin vaateliikkeessä. Myös laukussa on ihania yksityiskohtia. Farkkutakkia käytän paljon, koska sen voi yhdistää niin moneen vaatteeseen.”
”Ihastuin pitkän mekon väreihin ja kukkiin jo nähdessäni, kun laatikoita purettiin vaateliikkeessä. Myös laukussa on ihania yksityiskohtia. Farkkutakkia käytän paljon, koska sen voi yhdistää niin moneen vaatteeseen.”

Virkanainen ja aikuistubettaja Maiju Kauppila, 55, viis veisaa muiden luomista pukeutumissäännöistä. Kun hän katsoo peiliin, värikkäästä ja persoonallisesta asusta tulee vau-fiilis.

Maiju Kauppila on 55-vuotias valtion virkamies, joka asuu Helsingissä aviomiehensä kanssa. Hän kertoo tyylistään ja esimerkiksi gluteenittomasta ruokavaliostaan Pinkit korkokengät -blogissaan sekä Tädit tubettaa -videoblogissaan. Maiju omistaa kolme kaapillista vaatteita ja rakastaa näyttäviä, humoristisia korvakoruja.

”Kun pukeudun tähän Ivana Helsingin paljettijakkuun, saan valtavasti kehuja. Olen joskus käyttänyt tätä töissäkin. Pukeutumiseni vuoksi erotun työyhteisössäni.”

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen pukeutuja olet?

Olen aika rohkea. Pukeudun, niin kuin haluan, enkä mieti, mitä muut ajattelevat. Pukeutumisellani korostan persoonaani. Rakastan kukka- ja lintukuvioita, kiekuroita ja pehmeitä linjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huokaan ihastuksesta, kun onnistun löytämään vaatteeseen täydelliset asusteet, ja peiliin katsoessa tulee vau-fiilis. Kerran löysin Kreikasta laukun, jossa oli papukaijoja, sitten mekon, jossa laukun värit toistuivat ja lopuksi vielä papukaijakorvikset. Silloin tunsin onnistuneeni.

Mikä on lempivärisi?

Jo 1980-luvun alusta alkaen värini on ollut vahva pinkki. Nyt yhdistän sitä mustaan. En ole koskaan käynyt värianalyysissä, mutta minulla on tarkka värisilmä. Pinkin sävyn pitää olla kylmä, jotta se on oikea. Se tuo kasvoilleni hehkua. Suosin myös turkoosia, kirkkaanpunaista, sähkönsinistä ja keltaista. Väreistä luopuminen olisi tylsää.

 

”Rakastan eniten hameita, mutta töihin saatan joskus pukea housut. Kerrospukeutumisella ja erilaisella yhdistelyllä saan kokonaisuuksiin vaihtelua.”

 

Mietitkö vaatteiden mittasuhteita?

Kyllähän niitä pukeutumisohjeita olisi. Olen lyhyt ja tanakka, joten en saisi käyttää pohkeeseen ulottuvia mekkoja, ja tunikoidenkin helman pitäisi päättyä juuri oikeaan kohtaan. Silti ostan vaatteen, jos se miellyttää minua.

Joskus hankin A-linjaisen, mustavalkoraidallisen neulepuseron, jonka tiesin leventävän minua, mutta ihastuin täysillä ja rakastan neuletta edelleen. Minulle sääntöjä tärkeämpää on saada pukeutua ihanaan kukkamekkoon.

Olen laihduttanut 49 vuotta. Enää en laihduta, vaan keskityn siihen, että voin hyvin.

 

”Minulla oli jo tämä kukkatunika, kun löysin siihen sopivat Laura Vita -kengät, jotka ovat myös hyvät jalassa. Organzanauhat antavat kivan lisän kenkiin.”

 

Ovatko asusteet sinulle tärkeitä?

Ne ovat melkein tärkeämpiä kuin vaatteet. Minulla voi olla koko viikon sama vaate mutta joka päivä eri asusteet. Pidän värikkäistä, persoonallisista asusteista, joissa on jotain jujua. Rakastan korvakoruja, joissa on huumoria tai jotka muuten ovat silmiinpistäviä.

Saatko kommentteja pukeutumisestasi?

Tuntemattomat ihmiset ovat monta kertaa pysäyttäneet minut kadulla ja kehuneet vaikkapa värikkäitä kenkiäni. Pinkit korkokengät -blogini ja sosiaalisen median kautta saan kehuja rohkeudestani mutta myös negatiivista palautetta. Osaan ottaa sen vastaan. Pukeudun enemmän itseäni kuin muita varten.

 

”Näin kukkahousut muotinäytöksessä, ja liike tilasi minulle sopivan koon. Keltaista paitaa en ostanut heti, vaan nukuin ensin yön yli.”

 

Mistä ostat vaatteesi?

Olen lopettanut shoppailun ja puntaroin aiempaa tarkemmin, mitä ostan. Jos minulta kysytään, omistanko liikaa vaatteita, vastaus on tietenkin ei, mutta mieheni vastaisi todennäköisesti toisin. Täytyy kiittää häntä siitä, ettei hän ole koskaan koettanut rajoittaa vaatehulluuttani. Joskus myyn kirpparilla vaatteita, joihin olen kyllästynyt.

Mitä et laittaisi päällesi?

En pukisi päälleni beigejä vaatteita, spagettiolkaimellisia toppeja, aivan lyhyttä hametta tai muutenkaan paljastavia vaatteita. Myöskään graafiset kuosit eivät ole minun juttuni.

Maijun vinkit värikkäämpään pukeutumiseen

  • Harmaa arkikin tuntuu paremmalta, kun pukeutumisessa on iloa. Ilottele siis väreillä ja kuoseilla. Asusteet ovat helppo ja edullinen tapa lisätä asuun katseenvangitsija.
  • Älä ole seinäruusu. Persoonallisesti pukeutunut ihminen huomataan. Huomaat pian itsekin, että massasta poikkeava pukeutuminen antaa energiaa.
  • Älä mieti, mitä mieltä muut ovat tyylistäsi. Pukeudu omien mieltymystesi mukaan mutta tilaisuutta kunnioittaen. Jos vartalotyyppisi pukeutumisohjeet sanovat, että sinulle ei sovi jokin vaate, mutta sinä rakastat sitä, pukeudu siihen. Se tuo sinulle hyvän mielen, joka näkyy ulospäin.
Vierailija

Kaunis, oman näköinen tyyli. Tosi kivat kuvat jutussa. Jatka samaan malliin! :)

  • ylös 24
  • alas 6
Jattax

Mittasuhteisiin ja vaatteiden istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, vaatteet ja niiden kantajakin ovat silloin paljon enemmän edukseen

  • ylös 9
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla