Meikkisuti tykkää, kun se pääsee kylpyyn!
Meikkisuti tykkää, kun se pääsee kylpyyn!

Tiesitkö, että meikkisieniä ja -suteja voi puhdistaa? Eikä ainoastaan voi vaan myös pitäisi: likaiset meikkivälineet aiheuttavat ihon ärtymistä.

Meikkauksessa käytettävät sudit ja sienet ovat kovalla koetuksella, jos meikkaat päivittäin tai edes joka arkipäivä. Niihin kertyy sekä meikkiä että likaa, jotka luovat otollisen alustan bakteerien kasvulle.

Moni meistä meikkaa siis bakteereja levittävillä välineillä. Kuulostaa ikävältä!

Prokosmetologi Krista Ranta Koulutuskeskus Lumovasta sanookin, että likainen suti tai sieni voi aiheuttaa herkästi ihon ärtymistä ja finnejä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Sillä ei myöskään tule yhtä siistiä jälkeä kuin puhtaalla välineellä”, Ranta muistuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meikkivälineitä pitäisi siis sekä terveyssyistä että kauniin jäljen vuoksi puhdistaa säännöllisesti. Kolmaskin hyöty pesusta syntyy: rahansäästö. Hyvin pestyt ja huolletut siveltimet palvelevat käytössä pitkään.

Rohkeasti hanan alle

Mutta miten meikin levitykseen käytettäviä välineitä oikein uskaltaa pestä? Tuntuu, että nehän voivat mennä pilalle jo kastelusta, ja sekin tulee kalliiksi.

Pesu joka toinen viikko riittää hyvin.

Krista Ranta rohkaisee huoletta lavuaarin ääreen. Sudit ja sienet voi pestä esimerkiksi Marseille-saippualla ja vedellä. Lopuksi ne pitää vain huuhdella hyvin. Siveltimien pesuun on myös olemassa niille erityisesti tarkoitettuja pesu- ja desinfiointiaineita.

Jos sienet ja siveltimet ovat käytössä vain yhdellä ihmisellä, riittää, että ne pestään joka toinen viikko.

Kuivata rauhassa ja vaakatasossa

Huokoinen meikkisieni imee vettä sen verran, että aivan hetkessä se ei kuivu takaisin käyttökuntoon. Älä siis kiirehdi. Pesun jälkeen sienet ja siveltimet voi laittaa kuivumaan talouspaperin päälle ilmavaan paikkaan lappeelleen eli vaakatasoon.

Jotta kosteus varmasti poistuu, niiden on hyvä antaa kuivua yön yli.

Älä laita pystyasentoon märkinä.

Krista Ranta varoittaa laittamasta meikkivälineitä märkinä suoraan takaisin pystyasentoon purkkiin, vaikka niitä yleensä säilyttäisi siten.

”Silloin vesi valuu siveltimen liitoksiin ja saattaa saada aikaan karvojen irtoamista.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla