Kampaaja valitsee välineensä tarkoituksen ja tukan laadun mukaan.
Kampaaja valitsee välineensä tarkoituksen ja tukan laadun mukaan.

Veitsellä hiuksiin saa erilaisen rakenteen kuin saksilla – mutta veitsen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Mitä kannattaa tehdä, jos kampaaja ehdottaa hiusten leikkaamista saksien sijaan veitsellä? Suositulla veitsileikkauksella tukkaan saa rikottuja linjoja ja kerrostumia, jolloin lopputulos on pehmeämpi kuin saksilla leikattu malli – mikäli kampaaja osaa tehtävänsä.

Monista veitsileikkausta kokeilleista asiakkaista on nimittäin tuntunut, että hiusten leikkaaminen veitsellä aiheuttaisi latvojen nopeampaa haaroittumista ja heikentymistä kuin saksilla leikkaaminen. Pitääkö havainto paikkaansa?

Hiusten laatu ja kunto ratkaisevat sen, voiko hiusta ylipäätään leikata veitsellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Veitsen tulisi olla aina terävä, jottei hiukselle käy kuin lahjanarulle, joka rullaantuu terän osuessa siihen. Tällöin hius vaurioituu varmasti.”

”En suosittele veitsileikkausta hiuksille, jotka ovat voimakkaasti käsitellyt tai luonnonkiharat. Tällaiset hiukset ovat hyvin avonaiset ja pörröt, joten veitsileikkaus voi tehdä niistä entistä huonokuntoisemman näköiset”, ekokampaaja Minttu Laurila Piparminttu Ekokampaamosta sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aina raja ei ole näin selkeä, eli luonnontaipuisa hius ei välttämättä ole kaikilla ”karvaisen näköinen”.

Mikäli hiukset ovat terveet ja ehjät, ne kestävät hyvin veitsellä leikkaamisen. Veitsen kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana.

”Veitsen tulisi olla aina terävä, jottei hiukselle käy kuin lahjanarulle, joka rullaantuu terän osuessa siihen. Tällöin hius vaurioituu varmasti”, Laurila sanoo.

Vierailija

Juuri näin, ei luonnonkiharahiuksille tai taipuisille veitsileikkausta.
On vain ikävää, että kaikki kampaajat eivät sitä tiedä tai ainakaan he eivät usko, kun heitä valistaa. Suuttuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla