Paksua rasvaa pari kertaa päivässä vai ohutta kymmenkunta?
Paksua rasvaa pari kertaa päivässä vai ohutta kymmenkunta?

Huulirasva on kuivien huulien ystävä – mutta voiko siitä tulla vahingossa riippuvaiseksi? Kysyimme kosmetologilta, onko jatkuvasta käytöstä haittaa.

Kylmät kelit lähenevät ja niiden myötä myös huulten rohtuminen. Huulirasvaa tekee mieli lisäillä vähän väliä. Tuttu tunne?

Rasva tuottaa niin mukavan helpotuksen, että jotkut pohtivat, ovatko jo suorastaan siihen koukussa. Huulirasvaan addiktoituneet ovat jopa perustaneet omia ryhmiä saadakseen vertaistukea.

Jatkuvasta rasvailusta voi tulla tapa, mutta todellisuudessa huulirasvaan ei tule fysiologista riippuvuutta, sanoo kosmetologi Sara Pulkamo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Huulirasva itsessään ei koukuta. Toki kuivat huulet voivat tottua siihen, että ne saavat kosteutusta”, Pulkamo sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän vertaa huulirasvaa kasvorasvaan, jonka käyttöön kasvojen herkkä iho voi tottua.

”Jos iho on tottunut saamaan kosteuden, toki se reagoi, jos äkkiä ei enää käytäkään tuotetta. Tunteesta voi kuitenkin päästä eroon”, Pulkamo lupaa.

Vaihda paksumpaan rasvaan

Jos oma huulirasva tuntuu häiritsevän koukuttavalta, yksi keino on vaihtaa se mahdollisimman neutraaliin eli hajusteettomaan ja väriaineettomaan tuotteeseen.

Hyvä idea on myös valita paksu huulirasva ja lisätä sitä vain pari kertaa päivässä jatkuvan rasvailun sijaan. Näin huulirasvakoukusta voi yrittää päästä eroon.

Kovassa viimassa on hyvä nostaa kaulus tai pyöräyttää huivi huulten eteen.

Jotta huulten kuivumisen ja rohtumisen välttäisi kokonaan, varsinkin pakkasten alkaessa kannattaa vältellä huulten nuoleskelemista. Ulkoillessa huulet on myös hyvä suojata huivilla tai kauluksella. Auringonpaisteessa on puolestaan tärkeää, että huulirasvassa on aurinkosuojakerroin.

Huulirasvoja on joka lähtöön, ja ne voivat olla vesi- tai öljypohjaisia. Asiantuntijan mukaan molemmat kosteuttavat hyvin.

”Öljyisestä huuliin jää kiiltävä pinta, kun taas vesiliukoisella rasvalla syntyy huomaamattomampi lopputulos. On makuasia, miltä haluaa huulirasvan näyttävän.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla