Silmäpako sukkahousuissa pilaa helposti hauskimmankin illan. Tässä vinkkejä, joilla sukkahousut saa kestämään.

1. Ehkäise hajoamista.

Hoida sääriäsi. Sileä, kuorittu ja kosteutettu iho ei rispaa sukkahousuja. Hoidetut kynnet ja sileät kantapäät eivät revi haurasta neulosta. Pedantti pukee sukkahousut ylleen puuvillakäsineet kädessä. 

Ohuiden juhlasukkahousujen teräosia kannattaa suojella tossuilla tai villasukilla kotona liikuskellessa. Vasta lähdön hetkellä jalat sujautetaan juhlakenkiin.

Tiesitkö muuten, että sukkahousut kestävät paremmin, kun niiden ollessa jalassa suihkutat ne kevyesti hiuslakalla?

Ole tarkkana, kun otat uusia sukkahousuja paketista. Venyttele sukkatuote auki ennen päällepukemista, koska tehtaalla lisätty tärkki saattaa toimia liimamaisesti. Jos sukkahousut pukee päälle ennen varovaista venyttelyä, ne saattavat mennä pukiessa rikki. Pese sukkahousut mieluiten pesupussissa, hienopesuohjelmalla ja ilman huuhteluainetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Mieti peittävyyttä ja väriä.

Valitse arkeen 20-50 denierin sukkahousut. Luonnonkuidut, kuten puuvilla- ja villasekoitteet, tekevät sukkahousuista peittävät, lämpimät, hengittävät ja miellyttävät käyttää vaikkapa talvella farkkujen alla. Villasekoitteet osataan nykyään valmistaa niin, etteivät ne kutita. Myös nykyaikaiset mikrokuitumateriaalit ovat käyttäjäystävällisiä.

Juhliessa 8-20 denierin sukkahousut päästävät sääret oikeuksiinsa. Mitä ohuemmat, sen laadukkaammat kannattaa valita.

Valitse sukkahousujen koko mieluummin yläkanttiin kuin alakanttiin. Jos olet kokoa 40-42, valitse siis koon 42 sukkahousut. Huomaa, että myös pituutesi vaikuttaa valintaan. Tutki pakkauksen kokotaulukkoa.

3. Hallitse hätätilanne.

Jos stay up -sukka uhkaa valahtaa, mene naistenhuoneeseen, kostuta sormi hanan alla ja pyyhi sillä kumimaisen, sukkaa ylläpitävän osion sisäpintaa. Pito paranee!

Jos stay up -sukista toinen hajoaa, säästä toinen varasukaksi. Fiksu pitää tallessa alkuperäisen pakkauksen, jotta voi ostaa seuraavan parin samaa sukkaa.

Pidä aina varapari sukkatuotteita mukana, jotta juhlat eivät mene piloille.

Vanha temppu sukkahousujen pienen silmäpaon rajaamiseksi on pisara läpinäkyvää kynsilakkaa vaurion ylä- ja alareunaan. Näin syntyvä näkymätön sinetti estää silmäpaon laajenemisen.

Vinkit antoi Tiina Tainio, vantaalaisen Just For You -alusasujen ja sukkahousujen erikoisliikkeen omistaja.

pancake

Eiköhän olisi sukkahousutehtailijoiden syytä alkaa jo valmistamaan edes vähän kestävämpiä sukkahousuja, kun kuitenkin kaikki tietävät että se on mahdollista. Nuo em. vinkit on kaikki jo minullakin käytössä, mutta aina vaan johonkin kohtaan sukkahousua tulee reikä.

No, lisään vielä yhden vinkin. Ohuimpien sukkahousujen alla voi käyttää ohuita avokassukkia, ainakin silloin kun ne eivät jää näkyviin, ts. kengät sen sallivat. Olen tätä konstia soveltanut hyvällä menestyksellä. Niin monesti on potuttanut kun vähänkään kalliimmat sukkahousut ovat rispaantuneet jo parilla käyttökerralla.

Sen lisäksi suosin ohuimpina sukkahousuina 30denierin malleja. Tavallisimmin kuitenkin 40 deniä. Sukkahousujen denierit eivät muuten vältämättä kerro, miltä sukkahousut jalassa näyttävät. On huomattu moneen kertaan, että 40denieriä voi näyttä 60:ltä ja päinvastoin. Neuloksen tiheydestä kai tuo riippuu. Mene ja tiedä.           

MuuAnn

Ostan vain laatusukkahousuja. Hinnat melkein huimaavat päätä, mutta hyödynnän tarjouksia ja alennusmyyntejä. Ne kestävät eivätkä kutita. Sääret näyttävät upeilta. Kauan sitten sain vihjeen huuhdella uudet sukkahousut ja sukat ennen käyttöä ja tietenkin kuivata,sitten vedän jalkaan vasta venytettyäni niitä ensin. Puuvillahanskat estävät karheita käsiä tuhoamassa sukkia. Sain hansikkaat muinoin Wolfordilta. Nylonpolvisukat käsien suojana ajavat saman asian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla