Meikki Heidi Reponen
Meikki Heidi Reponen

Huulipunalla saa aikaan helpon ja nopean muodonmuutoksen. Essi Rintalalle tehtiin suudelman kestävä huulimeikki.

 Näin teet siistin huulimeikin
Tarvitset huulipunan pohjustusaineen tai meikkivoiteen, huultenrajauskynän, huulipunan ja huulipunasiveltimen.

 
1. Pohjusta
Levitä ohut kerros pohjustusainetta huulille. Pohjustus tasoittaa huulten omaa väriä, ja huulipunan sävy tulee paremmin esille. Pohjustaminen myös pidentää huulimeikin kestoa. Levitä vielä huulten reunoille peitevoidetta tai valokynää.

2. Rajaa ylähuuli
Aloita huultenrajaus amorinkaaren keskeltä. Piirrä rajaus edeten keskeltä kohti huulten ulkonurkkaa. Jäljestä tulee pehmeämpi, kun pidät kynän lappeellaan. Rajauksesta tulee siistimpi, kun teet kynällä lyhyitä, edestakaisia vetoja.

3. Rajaa alahuuli
Piirrä ensin alahuulen keskelle loiva kaari. Tee seuraavaksi rajaus huulen ulkonurkasta alkaen ja yhdistä se molemmilta puolilta keskikohdan rajaukseen.

4. Lisää huulipunan pysyvyyttä
Häivytä rajausta kohti huulten keskiosaa huulipunasiveltimellä. Väritä huulet lopuksi kokonaan huultenrajauskynällä. Tämä kikka auttaa huulimeikkiä pysymään pidempään siistinä.

5. Lisää huulipuna
Valitse samansävyinen huulipuna ja rajauskynä. Levitä puna huulipunasiveltimellä. Suutele paperia kerran ja lisää vielä toinen kerros huulipunaa.

Vinkki!
Kapeisiin huuliin saa pulleutta rajaamalla huulet aavistuksen yli niiden rajojen. Nyt on trendikkäintä tehdä se vain ylähuulen nousukohdissa. Levitä vielä valokynää amorinkaaren keskikohtaan ja vaaleampaa sävyä tai kiiltoa alahuulen keskikohtaan.

Yleisimmät virheet
- Huulipunaa tummemmat tai vaaleammat, selkeästi erottuvat rajat.
- Huulipunan karkailu ylähuulen pystyjuonteisiin. Älä unohda rajauskynää!
- Reilusti yli huulirajan maalatut huulet näyttävät luonnottomilta ja suttuisilta.
- Liian tumma sävy pienentää kapeita huulia entisestään. Jos huulesi ovat kapeat, suosi vaaleita sävyjä ja huulikiiltoja.

Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.
Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.

Saunoessa tärkeintä on muistaa hiusten suojaaminen kuumuudelta, sanoo kampaaja Marja Liimatainen. Siihen käy perinteinen saunahattu.

Toinen menee saunaan kuivilla hiuksilla, toinen kastelee tukan ensin suihkussa. Mutta kumpi tapa on se oikea?

Asia ei ole yksioikoinen. Parturi-kampaaja Marja Liimatainen kuitenkin kehottaa menemään lauteille mieluummin kuivalla tukalla. Hiusten kasteleminen avaa niiden pintasuomuja.

”Kun hiukseen kohdistuu kova lämpö, siitä poistuu aina kosteutta. Jos suomukko on auki, kosteus pääsee poistumaan hiuksesta paremmin”, hän selittää.

Kun hiuksista poistuu kosteutta, ne kuivuvat. Ja kaikkihan tietävät, mitä kuivat hiukset lopulta tarkoittavat: rasahtelevia ja katkeilevia latvoja.

Suojaa hiukset saunahatulla

Liimatainen huomauttaa, että saunassa ilma on yleensä kosteaa joka tapauksessa. Löylyhöyryn kosteus voi tarttua hiukseen ja avata sen pintasuomuja samalla tavalla kuin suihkussa käyminen ennen saunomista.

”Siksi kaikista paras on suojata hiukset kuumuudelta.”

Se onnistuu kääräisemällä pyyhkeen päähän. Myös perinteinen huopainen saunahattu ajaa asian erittäin hyvin.

”Villa eristää hyvin sekä kuumaa että kylmää.”

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Vaikka hiukset kannattaakin suojata saunan kuumuudelta, voi hyväkuntoisella, käsittelemättömällä tukalla saunoa huoletta, Liimatainen sanoo. Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita.

Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Asiantuntija Marja Liimatainen työskentelee Suomen Hiusyrittäjät ry:n toiminnanjohtajana.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.