Kasvonaamion käyttö kannattaa ottaa osaksi viikoittaista ihonhoitorutiinia. Naamioista on erityisesti apua, jos kärsit esimerkiksi ihon kuivuudesta tai ihon epäpuhtauksista.

Kasvonaamiot ovat nyt in, kertoo Googlen kauneustrendiraportti. Niiden käytöllä voidaan kohentaa kasvojen ihon kuntoa. Usein niitä käytetään täsmähoitona tiettyjen iho-ongelmien ratkaisemiseksi. Vaikka ei suuremmista ongelmista kärsisikään, kaikkien kasvot hyötyvät silloin tällöin kasvonaamioiden käyttämisestä.

Jos olet viime aikoina kärsinyt seuraavista iho-ongelmista, kasvonaamiosta voi olla apua.

1. Iho näyttää elottomalta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Markkinoilla on useita versioita, jotka toimivat sekä kuorintana että naamiona samanaikaisesti. Kuorivia ominaisuuksia sisältävät naamiot auttavat poistamaan kuollutta ihosolukkoa kasvoilta. Kun kuollut ihosolukko vähenee, kasvot näyttävät terveemmiltä ja heleämmiltä. Kasvonaamiot auttavat myös ihon kosteuttamisessa, sillä kosteusvoiteet imeytyvät kuorittuun ihoon parhaimmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kasvojen iho on kuiva tai kiristävä

Kosteuttavat kasvonaamiot ovat kuivan ihon pelastus. Kuiva iho hyötyy silloin tällöin tehokosteuttamisesta, sillä naamioiden tarkoitus on auttaa ihoa säilyttämään sen kosteustasapaino. Ihon kosteuden ylläpitämisestä taas on paljon hyötyä kasvojen iholle. Ihon kuivuus saattaa esimerkiksi edesauttaa juonteiden ilmestymistä. 

3. Kasvojen iho on rasvainen tai epäpuhdas

Epäpuhtauteen tai rasvaisuuteen taipuvainen iho voi hyötyä sille tarkoitetusta kasvonaamiosta. Savinaamiot sopivat tähän tarkoitukseen hyvin, sillä savi imee ihosta rasvaa ja talia. Tarvittaessa savea sisältävää naamiota voi levittää vain kasvojen ongelmakohtiin, esimerkiksi keskittyen vain T-alueeseen. T-alueeksi kutsutaan otsan, nenän ja leuan aluetta kasvoissa, jossa epäpuhtauksia esiintyy yleisimmin. 

4. Ihohuokoset ovat laajentuneet 

Ihon syväpuhdistuksella on vaikutusta myös ihohuokosten kuntoon. Epäpuhtaudet ja ihon rasvaisuus edesauttavat laajentuneiden ihohuokosten syntymistä. Kasvojen perusteellinen puhdistus pienentää ihohuokosia ja tekee kasvoista kauniimman näköiset. Laajentuneisiin ihohuokosiin suositellaan savea sisältäviä kasvonaamioita. 

5. Kasvojen iho punoittaa tai on ärtynyt

Jos iho on ärtynyt tai punoittava, yksi keino ihon hoitamiseksi voi löytyä ihoa rauhoittavista kasvonaamioista. Tuotetta valitessa kannattaa kuitenkin tarkistaa, että se sopii juuri ärtyneen ja herkän ihon hoitoon.

Lähteet:

Eau Thermale Avène

Dermosil

Sisältö jatkuu mainoksen alla