Ensimmäinen askel irti värjäyskierteestä on raidoitus, sanoo kampaaja.
Ensimmäinen askel irti värjäyskierteestä on raidoitus, sanoo kampaaja.

Jatkuva hiusten värjääminen alkaa pidemmän päälle turhauttaa. Miten värjäyskertojen väliä voisi pidentää? Löysimme kolme ratkaisua tyvikasvuongelmaan.

Tyvivärjäyskierteestä irti pääseminen vaatii kärsivällisyyttä. Myös kampaajan näkökulmasta se on haastava projekti, sanoo kampaaja ja hiusbloggaaja Meeri Mäntylä.

”En kyllä kotona lähtisi kamalasti kikkailemaan. Jos jossain asiassa menisin kampaajan pakeille, niin tämä olisi se kohta.”

Mutta kyllä kotikonsteinkin voi tyvikasvua hämätä piiloon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Raidoitus

”Raidoitus on usein avain kaikkeen”, Mäntylä sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyvikasvun häivyttäminen on helpompaa, jos hiukset on värjätty vaaleiksi ja oma tyvi on tummempi kuin värjätty hius. Vaaleata osiota voi tummentaa tekemällä siihen oman tyven värisiä raitoja.

”Raidoitus on usein avain kaikkeen.”

Yhdellä kampaamokäynnillä ei välttämättä selviä.

”Kasvavaan tyvikasvuun voi samalla lisätä kerran tai pari muutaman vaalean raidan niin, että loppujen lopuksi värit pikku hiljaa sekoittuvat ja tyvi kasvaa sulavasti pois”, sanoo Mäntylä.

2. Tyvivärisuihkeet ja sävyttävät kuivasampoot

Haastavampaa tyvikasvun häivyttäminen on silloin, kun oma tyvi on paljon vaaleampi kuin värjätty hius. Silloin voi ainakin aluksi tilannetta helpottaa tyvivärisuihkeilla, jotka värjäävät tyven ja lähtevät pesussa pois.

Löydät täältä lisää tietoa erilaisista tilapäisväreistä ja tyvivärituotteista, joilla tyvikasvua voi häivyttää.

”Tyvivärisuihkeet tuovat akuuttia apua, mutta en suosittele käyttämään niitä jatkuvasti ja pitkiä aikoja, koska ne rasittavat päänahkaa”, Mäntylä sanoo.

Jos oma tyviväri on vaalea, tummaksi värjättyä latvaa voi vaalentaa raidoittamalla. Toinen vaihtoehto on tehdä hiuksiin värinpoisto, jonka jälkeen latva värjätään vaaleammaksi.

3. Kampaukset ja oma luovuus

Tyvikasvua voi yrittää peittää myös kotikonstein.

”Tyvikasvu paistaa, jos sinulla on luotisuora jakaus keskellä päätä ja hiuksesi lepäävät päätä pitkin.”

On selvää, että tyvikasvu paistaa, jos sinulla on luotisuora jakaus keskellä päätä ja hiuksesi lepäävät päätä pitkin.

Kun sen sijaan loihdit kampauksia, joissa kohotat hiuksia päänahasta vaikkapa tupeeraamalla, tyvikasvu ei enää näy niin selvästi. Käytä luovuuttasi ja hämää tyvikasvua vaikkapa ponnareilla, huiveilla tai hatuilla. 

Vierailija

Aha. Mites niistä raidoista pääsee eroon? Itse värjäsin vain mahdollisimman lähelle omaa väriä ja leikkasin lyhyeksi. Nopeasti kasvoi väri pois. Nyt on ihanan tuntuiset hiukset, kun ei ole myrkyillä kyllästetty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla