Huomaatko, miten paljon puhut itsellesi kielteisesti?

Hylkää kokonaan nämä lauseet ja ajatukset. Siten vahingoitat itseäsi vähemmän ja voit paremmin.

1. En ole sen arvoinen.

Se ei ole totta. Aina jos ajattelet näin, loukkaat itseäsi ja ihmisarvoasi. Älä ylläpidä vanhoja tai muiden luomia kielteisiä käsityksiä itsestäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ei kannata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä ajatuksella vedät pois pohjan paljolta hyvältä, mikä muuten voisi toteutua. Jos et oikeasti usko siihen, mitä teet, hukkaat motivaatiosi ja samalla voimasi.

3. En ikinä selviä.

Pelot pitävät meitä otteessaan, ja jossain määrin niitä on hyväkin kuunnella. Liikaa pelkääminen kuitenkin estää onnistumasta, ehkä jopa yrittämästä.

4. Minusta ei tulla pitämään.

Miksi ajattelet näin? Ajattele toisinpäin, ja se näkyy sinusta. Ajattelun voima on ihmeellinen. Se muuttaa myös käytöstä ja sitä, miten sinuun suhtaudutaan.

5. Muut ovat minua parempia.

Eivät kaikki. Totta kai joku on, mutta sinä olet paras sinä! On turha käyttää energiaa siihen, että vertailee itseään toisiin. Kunnioita itseäsi enemmän.

6. En riitä.

Tämän tunteen kanssa elää varmaan puoli maailmaa. Vaatimukset ovat kovat, mutta muista, että ei niihin kaikkiin pysty kukaan vastaamaan. Älä turhaan lietso itsessäsi riittämättömyyden tunteita. Riität siihen, mihin riität.

7. Olen liian epätäydellinen.

Epätäydellisyys on harvinaisen tavallista. Niin kerrassaan harvinaisen, ettei yhtään täydellistä ihmistä olekaan. Jos kritisoit itseäsi epätäydellisyydestä, saat jatkaa sitä loputtomiin. Se kun vain ei poistu.

8. Mielipiteelläni ei ole väliä.

Jos näin ajattelet, opettele arvostamaan itseäsi enemmän. On sillä väliä! Itsetuntosi voi olla rakentunut huonoksi, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa sitä kohentaa. Aloita tästä ajatuksesta: Olet arvokas. Yhtä arvokas kuin kaikki muutkin.

9. Minusta ei ikinä tule mitään muuta.

Ei tarvitsekaan tulla, mutta uskoa omiin voimiin ei silti ole syytä nakertaa. Ajatuksen voima on suuri, koska se vaikuttaa myös tekoihin. Sinusta voi tulla vaikka mitä.

Lähde: blogs.psychcentral.com

Lue myös:

7 askelta parempaan itsetuntoon

Etsi myötätuntoa itseäsi kohtaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla