Neulominen on kuin meditaatiota. Se hidastaa sydämen sykettä ja laskee verenpainetta.
Neulominen on kuin meditaatiota. Se hidastaa sydämen sykettä ja laskee verenpainetta.

Neulomisesta on muutakin hyötyä kuin se, että saat lämpimiä vaatteita itselle tai läheisillesi. 

Neulominen kannattaa, koska:

1. Se saa tuntemaan ylpeyttä itsestä.

Puikkojen heiluttaminen ei suju kaikilta. Neulominen vaatii opettelua, virheistä oppimista ja pitkäjänteisyyttä. Kun näytät tekemääsi työtä jollekin, joka suhtautuu luomukseesi kuin ihmeelliseen taikatemppuun, saat hyvän syyn tuntea tervettä ylpeyttä saavutuksistasi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Se käy meditaatiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun hallitset perustaidot, neulomisesta tulee rentouttavaa. Samojen liikkeiden toistaminen menee lihasmuistiin, eikä homma lopulta tunnu työltä ollenkaan. Rytmikäs ja rentouttava liike on kuin meditaatiohetki. Kaupan päälle saat uudet villasukat tai torkkupeiton.

3. Se lieventää stressiä.

Neulomiseen liittyvä keskittymisen tunne ja rytmikkyys voivat hämätä esimerkiksi masennuksen ja stressin aiheuttamia oireita. Paikoillaan istuminen hidastaa sykettä ja alentaa verenpainetta. Tartu siis puikkoihin, kun huomaat ikävien tunteiden hiipivän kehoosi.

4. Se parantaa motoriikkaa.

Neulominen stimuloi aivojesi eri alueita samaan aikaan. Käytät neuloessasi esimerkiksi otsalohkoa (joka säätelee tarkkaavaisuutta ja suunnittelua), päälaenlohkoa (joka vastaa aistihavainnoista) ja pikkuaivoja (joka mahdollistaa sen, että liikkeesi ovat tarkkoja ja oikein ajoitettuja). Neulominen parantaa hienomotorisia kykyjä, joten se voi auttaa esimerkiksi Parkinsonin tautia sairastavia.

5. Se pitää aivot virkeinä.

Mitä enemmän käytät aivojasi, sitä paremmin ne toimivat ja sitä pidempään ne myös pysyvät terävinä. On tutkittu, että käsitöitä tekevät vanhukset kärsivät muita vähemmän lievistä kognitiivisista häiriöistä.

6. Se auttaa estämään nivelreumaa ja jännetulehduksia.

Nivelet pysyvät terveinä, kun pidät ne liikkeessä. Sormien käyttäminen vahvistaa niiden rustoja. Tiesitkö, että neulominen vahvistaa sormia tehokkaammin kuin vaikkapa tietokoneella näpyttely?

Lähde: Lifehack.org

ikuinen neuloja

Nykyään neulon eräässä vanhainkodissa kerran viikossa käsityöryhmän ohjaajana n. tunnin verran. Olen oppinut neulomaan seisoaltaan, sillä minun ei tarvitse aina nousta istualtaan auttamaan tarvitsevia. En olisi uskonut, mutta se ei ollutkaan kurjaa, sillä selkäni ja olkapääni ovat oikein hyvässä kunnossa. Kokeilkaa !

  • ylös 69
  • alas 28
Vierailija

Kutoisin mielelläni mutta ahtaat rannekanavat estävät sen. Myöskin niskat tulevat tosi kipeäksi kun samassa asennossa kyhjöttää tuntitolkulla. 

  • ylös 32
  • alas 35
Sisältö jatkuu mainoksen alla