Amerikkalainen ihotautilääkäri Jessica Wu vinkkaa, miten pidät ikääntyvän ihon hehkeänä.

1. Syö värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia.

Ne sisältävät karotenoideja eli luonnollisia pigmenttejä, joista kasvikset saavat kirkkaat värinsä. Popsi monipuolisesti erivärisiä hedelmiä ja vihanneksia, sillä tutkimusten mukaan se saa ihosi näyttämään kirkkaammalta ja hehkuvalta.

2. Valitse mahdollisimman suuret aurinkolasit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leiki olevasi kuin Audrey Hepburn ja aseta kirkkaalla säällä nenällesi kookkaat pokat. Suuret aurinkolasit peittävät enemmän silmiäsi ympäröivää herkkää ihoa UV-säteiltä. Ne myös suojelevat kollageeneja, jotka antavat tukea ohuelle silmien iholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kohtele rintakehän ihoa kuten kasvojasi.

Rinnan iho paljastaa iän. Se altistuu helposti auringolle, mutta harva muistaa suojella sitä. Muista tämä sääntö: kun levität mitä tahansa voidetta kasvoillesi, levitä sitä myös rinnan iholle. Testaa voidetta kuitenkin ensin vain pienelle alueelle, sillä rinnan iho voi olla herkkä.

4. Nuku selälläsi.

Nuorena saatoit nukkua poski vasten tyynyä, eikä siitä jäänyt muistoksi painaumia kuin hetkeksi. Nuori iho on kimmoisa, minkä ansiosta se palautuu nopeasti. Kun ikää on kertynyt enemmän, iho ei enää palaudu samaan tapaan. Siksi kannattaa suosia selällään nukkumista.

5. Älä juo pillillä.

Tiedätkö ne pystysuorat uurteet, joita tupakoitsijoille syntyy huulten ympärille? Pillillä juonti supistaa huulia ympäröivät lihakset ja saa aikaan saman ilmiön. Kun ikäännyt, ihosi ei ole enää kimmoisa, joten ajan kuluessa uurteet jäävät pysyviksi. Juo mieluummin suoraan lasista tai mukista. 

 

Lähde: Oprah.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla