Laktoosiongelmaiset ja keliaakikot otetaan jo hyvin huomioon kahviloissa, mutta ei meitä, jotka haluamme välttää sokeria.
Kahviloiden vitriinit ovat pullollaan leivoksia ja pullia, kaikki täynnä sokeria ja piilosokeria. Sokeria välttäville tarjotaan yleensä croissanteja, jotka ovat rasvaisuudessaan yhtä huonoa ravintoa kuin sokeripommit.
Laktoosiongelmaiset ja keliaakikot otetaan jo hyvin huomioon kahviloissa, mutta ei meitä, jotka haluamme välttää sokeria diabeteksen tai muuten vain terveellisyyden vuoksi. Tavallisiin pikkupulliinkin pistetään päälle voisokerisilmiä tai sokerikuorrutusta.
Diabetes on tilastojen mukaan Suomessa jo kansantauti. Meillä on 300 000 diagnosoitua diabeetikkoa ja piilo-ongelmaiset päälle. Luulisi kahvilanpitäjien reagoivan niin ison asiakaskunnan tarpeisiin, mutta ei.
Kun myyjiltä kysyy, miksi ei ole tavallista pikkupullaa tai muuta vähäkalorisempaa vaihtoehtoa, vastaus on, että näitä meillä menee. Niinpä tietysti, kun ei muuta ole tarjolla!
Turhautunut kahvinjuoja