Pellillinen omenapiirakkaa riittää isommallekin porukalle.
Näin syntyy uunipellillinen:
1 kg omenia
1½ dl sokeria
1 rkl kanelia
Taikina
5 pientä munaa
3 dl sokeria
3 dl piimää
2 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1½ dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Pinnalle
sokeria
1 dl pähkinärouhetta
---
1. Levitä leivinpaperi uunipellille. Voitele paperi kevyesti.
2. Pese omenat hyvin. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi paloiksi ja pyörittele sokeri-kaneliseoksessa.
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Lisää piimä sekä voisula hiutaleiden, jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Kääntele varovasti sekaisin.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Asettele sokeri-kanliseoksessa pyöritellyt omenaviipaleet päälle. Sirottele hieman sokeria ja pähkinärouhetta päälle.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos leivot piiraan edellisenä päivänä, jäähdytä se ja peitä leivinpaperilla. Laita astiapyyhe leivinpaperin päälle. Säilytä viileässä. Pähkinärouheen voi jättää pois tai korvata esimerkiksi kookoshiutaleilla.