Oliivi-broileritagine

4 hengelle

noin 1 kg broilerin rinta- tai koipireisipaloja
2 keltasipulia
noin 3 rkl oliiviöljyä
2 dl tuoretta korianteria ja persiljaa silputtuna
1 tl juustokuminaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl inkivääriä
ripaus sahramia
½ -1 rkl suolaa
1½ dl vettä

Lisäksi
2 rkl suolaan säilöttyä sitruunaa tai kuorittuja sitruunaviipaleita
1 dl vihreitä, kivettömiä oliiveja
1 rkl voita

---

 

1. Hienonna sipuli. Lämmitä paksupohjainen pata hellalla ja kuullota sipuli oliiviöljyssä. Lisää mausteet, liha ja vesi.

2. Sulje kansi ja pane uunin alatasolle 160 asteeseen puoleksi tunniksi. Poista kansi ja jatka kypsentämistä noin tunti tai kunnes liha on kypsää eli irtoaa helposti luista ja neste on saonnut paksuksi kastikkeeksi. Käännä lihapaloja ajoittain kypsennyksen aikana. Lisää loppuvaiheessa säilötty sitruunatahna, oliivit ja voinokare. Hauduta vielä 15 minuuttia. Tarjoa kuumana riisin tai kuskusin kanssa.

Vinkki! Voit korvata sitruunatahnan raastetulla sitruunankuorella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla