Sitrus-voisilmäpullat

noin 20 pullaa

Taikina
5 dl maitoa
2-3 tl suolaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
50 g hiivaa
100 g sitruunatuorejuustoa
13-14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita tai margariinia

Täyteseos
50 g voita tai margariinia
100 g sitruunatuorejuustoa
½ dl sokeria

Lisäksi
1 muna voiteluun

---

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, sokeri, kardemumma ja hiiva sekaan tuorejuuston kanssa.

2. Alusta jauhot vähän kerrallaan sekaan ja lisää lopuksi rasva. Tarkista jauhojen määrä, taikina saa jäädä pehmeäksi. Et tarvitse välttämättä koko 14:ää desiä jauhoja. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 20-30 minuuttia.

3. Kaada taikina työpöydälle ja jaa kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa ne haluamasi kokoisiksi taikinapaloiksi. Pyöritä paloista pyöreät pullat. Kohota liinan alla 15-20 minuuttia.

4. Tällä välin sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Maistele, kuinka paljon sokeria haluat täytteeseen.

5. Vatkaa muna voimakkaasti rikki lasissa ja voitele pullat.

6. Kasta sormi jauhoihin ja paina jauhotetulla sormella syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä kahden kahvilusikan avulla syvennykseen. Ripottele päälle vielä hieman sokeria.

7. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Vinkki! Älä paista pullia liian ruskeiksi, muuten kuivuus korvaa herkullisuuden.

Teksti Kiia Renko, kuva Sanna Peurakoski

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla