Tomaatti-oliivipatongit

10 hengelle

2 salottisipulia
1 dl oliiviöljyä
250 g kirsikkatomaatteja
noin 10 mustia kivettömiä oliivia
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
noin ½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. oreganoa, basilikaa ja timjamia
1 patonki

---

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne pannulle öljyn kanssa ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

2. Ota pannu pois liedeltä. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja hienonna oliivit. Yhdistä ne öljy-sipuliseokseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele yrteillä.

3. Viipaloi patonki ja paista viipaleisiin rapea pinta uunissa tai pannulla. Lusikoi paloille tomaattiseosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla