Tosi täyteläinen suklaatorttu

10 - 12 palaa

200 g (suolatonta) voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
3 dl (tummaa muscovado) sokeria
(1/2 dl maissitärkkelystä)

---

 

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 22 - 24 cm:n vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.

2. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Muscovadosokerissa olevat kokkareet eivät haittaa, ne sulavat kyllä uunissa taikinaan. Siivilöi vaahtoon maissitärkkelys ja vatkaa sekaisin, jos haluat jauhoja käyttää. Kaada suklaaseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan vatkaten.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 15 - 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä pehmeäksi, lähes raa'aksi. Niin siitä tulee erittäin mehevää.

5. Jäähdytä kakku. Anna olla viileässä seuraavaan päivään, jos maltat. Tarjoa lisänä hedelmiä tai marjoja ja esimerkiksi kermavaahtoa.

Vinkki! Lämmitä kakkua hieman ennen syöntiä ja tarjoa jäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marita Suontausta, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla