Shepherd´s Pie

4–6 annosta

4–6 perunaa (noin 500 g)
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 tl öljyä
¼ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
4–6 annosta esim. valmista kantarellikastiketta
1 ps (200–300 g) pakastekasviksia
150 g (3 dl) juustoraastetta

---

 

1. Kuori perunat, paloittele ja keitä kevyesti suolatussa vedessä kypsiksi.

2. Kuori sipuli ja kuutioi se.

3. Ruskista sipuli jauhelihan kanssa öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla (suolaa tulee myös kastikkeesta).

4. Valmista kastike pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Kuumenna kasvikset kiehuvassa vedessä tai mikrossa nopeasti.

6. Levitä uunivuokaan ensin jauheliha, kaada päälle kastike ja levitä kastikkeelle kasvikset. Ripottele puolet juustoraasteesta kasviksille.

7. Kaada perunoista lähes kaikki vesi pois ja survo. Sose saa olla karkeaa.

8. Levitä perunasurvos vuokaan ja ripottele pinnalle loput juustot.

9. Paista ruokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ruuan pinta on saanut väriä.

10. Tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marita Suontausta, kuva Mikko Hannula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla