Päärynäiset joulutortut ovat hauska yllätys

Päärynän pehmeä makeus saa mukavia sävyjä, kun sen maustuu glögillä ja saa seurakseen juustoa.

10 kpl

2 pkt (à 500 g) voitaikinalevyjä

Täyte
noin 120 g sinihomejuustoa

Glögimarinadi
noin 5 dl glögiä
½ dl sokeria
3 päärynää

---

1. Tee glögimarinadi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Kuori päärynät ja laita ne glögiin. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes päärynät pehmenevät, mutta ovat edelleen napakoita. Jäähdytä. Viipaloi päärynät.

2. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

3. Sulata taikinalevyt. Tee jokaiseen pitkulaiseen levyyn taikinapyörällä noin puolen sentin levyinen reunus. Älä paina liikaa, jotta reunus ei irtoa muusta taikinasta. Nosta taikinapalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.

4. Ripottele päälle juustomuruja. Aseta päärynäviipale päällimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Tarjoile vastapaistettuina.

Vinkki! voit keittää päärynät myös valkoisessa glögissä.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Arto Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla