Valkosipulibroileri

4 annosta

4 broilerin rintaleikettä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
kaksi kokonaista valkosipulia
1 iso sipuli
2 lehtisellerinvartta
2 rkl öljyä
6–8 perunaa (kiinteä lajike)
1–2 oksaa tuoretta timjamia
1 oksa rosmariinia
pari oksaa persiljaa
½–1 sitruuna
noin 2 dl kanalientä
noin 1 dl valkoviiniä

---

 

1. Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla. Jos et saa luullisia rintaleikkeitä, käytä koipireisipaloja tai kokonainen broileri tähän ruokaan.

2. Kuori valkosipulit ja erottele kynnet toisistaan. Kuori sipuli ja silppua se. Viipaloi lehtiselleri. Kuullota sipulia padassa, jossa valmistat ruuan ja lusikoi sipuli padasta. Ruskista broileripalat nopeasti ja nosta pois padasta.

3. Kuori perunat ja laita ne padan pohjalle. Ripottele sekaan 2/3 valkosipuleista, lehtisellerit, sipulit ja yrtit. Aseta broilerit perunoiden päälle ja lisää loput valkosipulinkynnet.

4. Pese sitruuna hyvin ja puolita se. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja halutessasi lohko toinen puolikas pataan. Kaada pataan kanalientä ja valkoviiniä sen verran, että ne juuri ja juuri pilkottavat ainesten seasta. Nosta pata 175-asteisen uunin keskitasolle ja kypsennä noin 2 tuntia.

Vinkki! Korvaa valkoviini halutessasi kanaliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marita Suontausta, kuva Elvi Rista, ohje Johannes Finne, Helsinki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla