Salvialla maustettua sorsanrintaa

4 annosta

4 sorsan rintaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Paistamiseen
2 rkl voita

Pataan
1 dl lihalientä
2 dl kermaa
3–4 salvianlehteä

Kastike
100 g Mustapekka-tuorejuustoa
2 rkl Maizena-suurustetta, tummaa
2–3 rkl hienonnettua persiljaa

---

1. Ota sorsat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista lihat pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta lihat valurautapataan ja lisää joukkoon lihaliemi, salvianlehdet ja kerma. Kypsennä uunissa 150 asteessa 2 tuntia.

2. Nosta lihat  padasta ja kääräise alumiinifolioon. Tee kastike. Siivilöi paistoliemi ja kaada kattilaan. Murustele joukkoon mustapekka-tuorejuusto. Kiehauta. Lisää joukkoon tumma suuruste, kiehauta ja keitä pari minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

3. Lisää kastikkeen joukkoon hienonnettu persilja. Tarjoa liha ja kastike keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.

Kokeile myös sorsapaistia sekä sorsanrintaa kinkun ja salvian kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla