Hapankaalipiirakka

Voitele piirakka voisulalla heti, kun otat piirakan uunista ja tarjoa lämpimänä.

Sekoita taikina-aineet yhteen. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa. Mittaa täytteen aineet pannulle ja hauduta pienellä lämmöllä ilman kantta puolisen tuntia. Jäähdytä.


Jaa taikina kahteen osaan ja ota molemmista puolikkaista pieni pala taikinaa talteen koristekuvioita varten. Kauli toinen puolikas taikinaa leivinpaperin päällä litteäksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy papereineen uunipellille.


Levitä täytettä levylle siten, että reunoista jää noin sentti tyhjäksi. Voitele reunat munalla. Kauli toinen taikinapala samankokoiseksi litteäksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta se paperin avulla piirakan kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni, lopuksi vielä haarukalla. Voitele piirakan pinta munalla. Pistele kanteen muutama reikä haarukalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Kauli loput taikinapalat ohueksi kaistaleeksi ja leikkaa taikinapyörällä haluamasi mallisia koristekuvioita. Paina kuviot voidellun piirakan päälle ja voitele myös ne lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alatasolla 10–15 minuuttia ja keskitasolla noin 15 minuuttia. Voitele piirakka voisulalla heti, kun otat piirakan uunista. Tarjoa lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla