Raparperichutney isoisän ohjeen mukaan

Mausteinen chutney on mainio grilliruokien lisuke.

2 ½ dl raparperia pilkottuna
2 ½ dl puolukoita
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
puolikkaan tai kokonaisen limetin mehu
3 rkl hunajaa
muutama rkl vettä
1 kanelitanko
suolaa
mustapippuria
chilipippuria
1 vaniljatanko


Pilko sipuli ja purista valkosipuli. Kaada hieman oliiviöljyä kattilaan ja kuullota pilkottu raparperi, sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää puolukat, puristettu limetin mehu, hunaja ja vesi.

Mausta kanelilla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Raaputa vaniljatangosta siemenet ja lisää ne seokseen. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia,  kunnes chutney sakenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaada tarjoiluastioihin ja tarjoile. Chutney sopii erinomaisesti kesän grilli-illalliselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla