Jogurtti-marenkiherkku Tuulin tapaan

Jogurtti-kermasta ja marengeista teet ihanan viikonlopun juhlaherkun.

Suklaamarengit

80 g tummaa suklaata
3 valkuaista
½ tl etikkaa tai sitruunamehua
1½ dl tomusokeria

Praliini

Sisältö jatkuu mainoksen alla

50 g (paahdettuja) mantelilastuja
1 dl sokeria
öljyä leivinpaperin voiteluun

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi

4 dl vispikermaa
2 rkl sitruunamehua
sokeria maun mukaan
2 dl turkkilaista jogurttia

Koristeeksi

granaattiomenan siemeniä

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Jäähdytä. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, etikka tai sitruunamehu ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa varovasti sekaan.

Nostele tai pursota vaahdosta kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua uunissa useita tunteja tai yön yli.

Praliinia varten laita mantelilastut ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna liedellä keskilämmöllä. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Sekoita koko ajan, kun seos alkaa muuttua tummemman ruskeaksi. Varo, ettei kuuma praliini roisku.

Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä seos tasaiseksi puukauhalla. Odota, kunnes se on jähmettynyt ja murskaa kaulimella tai morttelissa.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa. Lisää jogurtti joukkoon. Levitä kermaseos tarjoiluvadin pohjalle ja levitä marenkeja päälle. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla