Omenainen possupata
Ainekset
Työvaiheet
Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja kyssäkaali. Pese ja lohko omenat.
Kuumenna rautapadan pohjalla öljy ja ruskista lihapalat. Lisää sipulit kuullottumaan. Mausta paprikajauheella.
Lisää kyssäkaalikuutiot, omenalohkot, siideri ja mausteet. Alenna lieden lämpöä ja hauduta pataa kannen alla 1½ tuntina. Kun liha on pehmeää, maista ja mausta tarvittaessa. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ennen tarjoilua. Tarjoa perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia