Salottisipulikylkeä ja dijonkastiketta

admin on lisännyt 861 reseptiä
Suvi Rüster Kuva Sami Repo Ohje Farid Taib, ravintola Four seasons & delicatesses

Lihan lisäkkeeksi tarjotaan punaviinietikassa karamellisoituneita salottisipuleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
Keskivaikea

Salottisipulikylkeä ja dijonkastiketta

Ainesosat

Vaiheet

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Valmista kastike. Sekoita sinappi ja valkoviinietikka kulhossa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Seos paksunee majoneesimaiseksi.
 

Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
 

Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla. Kun voi alkaa hieman ruskistua, lisää lihat. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin noin 4 minuuttia.  Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria. Kääräise folioon vetäytymään.
 

Lisää pannulle kuoritut ja viipaloidut sipulit, voi ja punaviinietikka. Anna kiehahtaa ja hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes punaviinietikka on paksuuntunut siirappimaiseksi.
 

Mausta suolalla ja ja pippurilla. Nostele karamellisoituneet salottisipulit pihvien päälle. Tarjoile lisäksi dijonkastiketta, paahdettuja perunoita ja vihreää salaattia