Lihan lisäkkeeksi tarjotaan punaviinietikassa karamellisoituneita salottisipuleita.
Salottisipulikylkeä ja dijonkastiketta
Ainekset
Työvaiheet
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Valmista kastike. Sekoita sinappi ja valkoviinietikka kulhossa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Seos paksunee majoneesimaiseksi.
Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla. Kun voi alkaa hieman ruskistua, lisää lihat. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin noin 4 minuuttia. Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria. Kääräise folioon vetäytymään.
Lisää pannulle kuoritut ja viipaloidut sipulit, voi ja punaviinietikka. Anna kiehahtaa ja hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes punaviinietikka on paksuuntunut siirappimaiseksi.
Mausta suolalla ja ja pippurilla. Nostele karamellisoituneet salottisipulit pihvien päälle. Tarjoile lisäksi dijonkastiketta, paahdettuja perunoita ja vihreää salaattia
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia