Voit lisätä täytteeseen myös pari desiä kiinankaalia.
Dumplingsit
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää jauhoihin kylmä vesi ja anna taikinan pyöriä yleiskoneessa noin 5 minuuttia. Lisää vettä vain sen verran, että taikina
on kiinteää. Anna taikinan levätä 30 minuuttia peitettynä pöydällä.
Tee täyte. Paista jauheliha pannulla. Mausta soijalla, riisiviinillä ja suolalla. Kuullota hienonnettu purjo kevyesti. Kuullota myös kiinankaali, jos käytät
sitä.
Sekoita keskenään jauheliha, purjo, hienonnettu chili, valkosipuli ja inkivääri. Rouhi sekaan pippuria. Lisää suolaa maun mukaan, täytteessä pitää olla makua!
Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Tee taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa tangosta noin parin sentin paloja. Kaulitse taikina ohuiksi, halkaisijaltaan
7–10 cm:n kokoisiksi pyöreiksi letuiksi.
Aseta jokaiselle letulle noin 1 tl täytettä. Töpöttele kevyesti vettä reunoille. Nipistä reunat kiinni sormilla.
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Aseta dumplingsit siivilään ja pudota
siivilä kuumaan veteen. Lisää kattilaan 1 dl kylmää vettä ja peitä kattila kannella.
Kuumenna kiehuvaksi. Lisää toisen kerran 1 dl kylmää vettä ja kiehauta uudestaan.
Kun dumplingseja on kiehautettu kolme kertaa, ne ovat kypsiä ja valmiita. Valuta vesi pois ja tarjoile.
Vinkki! Voit myös paistaa dumplingsit lopuksi öljytyllä pannulla kullanruskeiksi.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia