Tee savukala-perunasalaatin lisukkeeksi kreikkalaista tsatsikia.
Savukala-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä ja viipaloi.
Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele nuput kylmällä vedellä. Ne
saavat jäädä napakan kypsiksi.
Kuori ja viipaloi kananmunat. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne ohuen ohuiksi paloiksi. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja nosta päälle muut raaka-aineet. Tarjoile tsatsikikastikkeen kanssa.
Tee tillitsatsiki: Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtaise kurkku ja raasta se. Puristele ylimääräinen vesi pois kurkkusilpusta. Yhdistä valkosipulit, kurkkuraaste, jogurtti ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna seoksen maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki! Monet sitruunapippurit sisältävät suolaa. Lisää pippuri ensin kastikkeeseen, maista ja lisää vasta sen jälkeen suola.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.