13:00 | 4.12.2013
Mausteinen pähkinä-porkkanakakku
Suussa sulava kuorrutus kruunaa kakun.
Mausteisessa pähkinäporkkanakakussa tuoksuvat intialaisen keittiön aromit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14
Keskivaikea
Mausteinen pähkinä-porkkanakakku
Ainesosat
Vaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita sooda, suola ja kardemumma jauhoihin.
- Vatkaa munat, sokeri ja voi tehokkaasti. Sekoita jauhot varovasti munaseoksen joukkoon.
- Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Lisää taikinaan raaste, hienoiksi rouhitut pähkinät ja mantelit sekä rusinat. Lisää lopuksi öljy. Sekoita hyvin.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.
- Tee kuorrutus. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele lopuksi rouhitut pistaasit ja mantelit.