Savulohikeitto juhlavasti

admin on lisännyt 861 reseptiä
Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Keiton juju on itse savustetussa lohessa. Maukas liemi valmistuu kalan perkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea

Savulohikeitto juhlavasti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen 30–40 minuuttia. Kuori vaahto, jäähdytä lientä 10 minuuttia ja siivilöi se talteen. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Laita uunipelti alimmalle tasolle samaan aikaan.
  2. Leikkaa lohifileistä annospaloja. Mausta palat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Paista palat nahkapuolelta ruskeiksi ja rapeiksi kuumalla pannulla. Valele palat lihapuolelta voisulalla tai öljyllä ja nosta palat savustuspussiin. Nosta savustuspussi uuniin pellin päälle ja anna kalojen savustua 15 minuuttia.
  3. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja nosta pelti uunin keskitasolle. Jatka savustusta 5 minuuttia. Nosta pussi uunista ja anna kalojen vetäytyä pussissa vielä muutama minuutti.
  4. Mittaa kalaliemi kattilaan kerman kanssa ja kiehauta. Lisää halutessasi sokeria ja sahramia tai tomaattipyreetä. Vaahdota liemi sauvasekoittimella. Kaada lientä lautasille ja nosta lohipalat niiden keskelle. Koristele ja tarjoa heti.