Omenaherkkupannari

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Resepti Outi Väisänen Kuva Panu Pälviä

Kun kuohkean taikinan peitossa lymyää karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä, pellillinen ansaitsee herkkupannarin tittelin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
50 min
Helppo

Omenaherkkupannari

Ainesosat

Vaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle.
  4. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  5. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  6. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.