15:15 | 12.4.2017
Sitruunakana
Yhden pellin uuniruuan raikastavat sitruuna ja yrttiöljy.
Puikulaperunat muhivat maukkaiksi samassa vuoassa kanankoipien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + 30 min
Helppo
Sitruunakana
Ainesosat
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Tee maustevoi. Raasta sitruunan kuori. Hienonna valkosipuli. Yhdistä ainekset.
- Laita broilerinkoivet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Irrottele nahka kevyesti sormin taskuksi. Hiero maustevoita nahan alle. Sivele hunaja nahan päälle.
- Lohko sitruunat ja levitä ne pellille. Kypsennä koipia noin 10 minuuttia, kunnes nahka saa väriä.
- Pese puikulaperunat ja puolita ne pituussuunnassa.
- Ota pelti uunista. Laske lämpö 200 asteeseen. Sivele koivet ja sitruunat pellille valuneella liemellä. Levitä perunat ja oliivit pellille koipien lomaan ja pirskota öljy päälle.
- Kypsennä vielä 30–40 minuuttia, kunnes broileri ja perunat ovat kypsiä.
- Ripottele sormisuolaa perunoille ja pirskota yrttiöljyä päälle.
- Paloittele yrtit varsineen tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset.
- Soseuta kastike karkeaksi.