Perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää ½ ruokalusikallista suolaa sekaan. Keitä perunoita noin viisi minuuttia.
- Valele esikeitetyt perunat sitruunaoliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Grillaa tai paista pannulla, kunnes perunat ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita ja rapeita.
- Halkaise persikat ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja grillaa nopeasti kauniin ruskeiksi. Silppua sipuli. Valuta ja halkaise aurinkokuivatut tomaatit, artisokansydämet ja mansikat.
- Kokoa salaatti vadille. Valuta päälle kastikkeeksi oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.