14:09 | 22.7.2015
Suklaa-kaurakeksit ja lämmintä vaahtokarkkia
Saat tuplasti keksejä, kun tarjoat ne sellaisenaan, ilman täytettä.
Suussa sulava vaahtokarkki maistuu taivaalliselta kahden suklaakeksin välissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 täytettyä keksiä
45 min
Keskivaikea
Suklaa-kaurakeksit ja lämmintä vaahtokarkkia
Ainesosat
Vaiheet
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaurahiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Lisää siirappi, rusinat ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja pähkinät.
- Kauho lusikalla tasakokoisia keksejä leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä.
- Aseta puolelle kekseistä vaahtokarkki päälle ja laita noin puoleksi minuutiksi mikroon. Varo, ettei vaahtokarkki räjähdä. Paina toinen keksi kanneksi sulaneen vaahtokarkin päälle.
Vinkki! Voit myös grillata vaahtokarkit tikun päässä. Litistä silloin sulanut vaahtokarkki nopeasti kahden keksin väliin.