Savujuusto-hirviburgeri

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Savujuusto sopii hirvenlihalle. Kokeile samaa reseptiä myös poronjauhelihalla tai arkisemmalla naudan paistijauhelihalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo

Savujuusto-hirviburgeri

Ainesosat

Vaiheet

  1. Valmista piparjuurikastike (ks. ohje alla).
  2. Kuutio sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuleita kuumassa öljyssä viiden minuutin ajan.
  3. Yhdistä kulhossa jauhelihat ja muna. Lisää joukkoon paistetut sipulit ja mausta. Sekoita jauhelihataikina tasaiseksi käsin.
  4. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja taputtele pihveiksi. Laita neljän pihvin päälle kaksi juustoviipaletta. Nosta juustojen päälle toiset jauhelihapihvit. Muotoile isoiksi pihveiksi käsin niin, että juusto jää piiloon lihan sisään.
  5. Kuumenna voi pannulla ja lisää öljy. Paista pihvejä 5–8 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise ja paahda sämpylät. Viipaloi sipuli ja tomaatti.
  7. Kokoa burgerit sämpylöiden väliin.

Piparjuurikastike

Ainesosat

Vaiheet