
Savujuusto sopii hirvenlihalle. Kokeile samaa reseptiä myös poronjauhelihalla tai arkisemmalla naudan paistijauhelihalla.
Savujuusto-hirviburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista piparjuurikastike (ks. ohje alla).
- Kuutio sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuleita kuumassa öljyssä viiden minuutin ajan.
- Yhdistä kulhossa jauhelihat ja muna. Lisää joukkoon paistetut sipulit ja mausta. Sekoita jauhelihataikina tasaiseksi käsin.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan ja taputtele pihveiksi. Laita neljän pihvin päälle kaksi juustoviipaletta. Nosta juustojen päälle toiset jauhelihapihvit. Muotoile isoiksi pihveiksi käsin niin, että juusto jää piiloon lihan sisään.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää öljy. Paista pihvejä 5–8 minuuttia molemmin puolin.
- Halkaise ja paahda sämpylät. Viipaloi sipuli ja tomaatti.
- Kokoa burgerit sämpylöiden väliin.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia